Frissen Fejérből

2021.07.06. 15:00

Demeter Vilmos emlékeiből készült könyv

A kötet szerkesztője, Vakler Lajos vezetésével mutatták be Demeter Vilmos Visszaemlékezéseim című könyvét.

Baráth Eszter

A könyvbemutatón részt vevők jelenlétükkel Vili bácsit is megtisztelték

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Több mint négyszáz oldalas kötet készült el a családapa, tanár, lokálpatrióta és sportember Demeter Vilmos életéről, amely visszaemlékezések formájában meséli el a 20. század történéseit és az abban megbúvó emberi, családi történeteket. Vakler kiemelte, aki az eseményre látogatott, mindenki megtiszteli Vili bácsit, hiszen ő a mérce, példa és példakép.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a vaskos kötet számos fényképpel, városi és családi történettel foglal magába közel száz esztendőt. Köszönetet mondott mindenkinek, különösen a Demeter családnak, akik megőrizték ezeket a történeteket, valamint azoknak, akik részt vettek a könyvvé formálásban. Mint mondta, a kötet a város egyik díszpolgárának, így magának Székesfehérvárnak a történelméről is szól.

A könyvbemutatón részt vevők jelenlétükkel Vili bácsit is megtisztelték
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Demeter Vilmos által elmesélt történeteket lánya, Zsófia rögzítette és rendszerezte, a kötetben szereplő általa írt előszót a Vörösmarty Színház művésze, Kerkai Rita olvasta fel a jelenlévőknek. A kevés fennmaradt videófelvétel közül a résztvevők megtekinthettek egyet, amelyen Vili bácsi játékosan mesél el egy történetet.

Az esemény zárásaként Vakler Lajos ifjabb Demeter Vilmossal és Czirbus Józseffel, Vili bácsi unokájával beszélgetett többek között hitről, a családban jelen lévő hitről és összetartásról. Ahogy ifjabb Demeter Vilmos mondta, ha ilyen szülők mellett nő fel az ember, nincs kérdés a követendő példával kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában