Frissen Fejérből

2021.08.12. 07:15

Telt tér három napon át az Alba Regia Feszten

Tíz remek fellépő szórakoztatta a közönséget a nyolcadik Alba Regia Feszten, amely szerda este fejeződött be.

Bokros Judit

Pátkai Rozina jazzkvartettel zenélt a zárónapon

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőtől koncertközpont lett a fehérvári Bartók Béla tér, ahol három napon át szólt a minőségi, főleg a jazz műfajhoz kötődő zene olyan fellépőktől, mint a Vörös Janka New X-Series, a Mörk zenekar, amely Ferenczi Györggyel és Borbély Mihállyal lépett föl fergeteges záró koncertet produkálva a nyitó napon.

Aztán itt volt a Bágyi Balázs New Quartet, a Jambalaya, a Vörös Tamás Project, a Budapest Ragtime Band, a Fehérvár Big Band, a Vibratone Quartet, Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt, valamint Pátkai Rozina is, aki a PQR elnevezésű jazzkvartettel zenélt, amelynek pár hónapja tagja a fehérvári Szabó Dániel Ferenc dobos is, aki több más zenekarban (például a Mörkben) is játszik.

Pátkai Rozina jazzkvartettel zenélt a zárónapon
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megújult Bartók tér kiváló helyszínnek bizonyult, ezt a főszervezők részéről Mits Gergely is megerősítette. Értékelése szerint „brutálisan jól” sikerült az idei fesztivál, hiszen minden este telt ház, illetve „telt tér” előtt léptek föl a zenészek, énekesek.

A jazzrajongók és az igényes zenére nyitott érdeklődők saját dalokat és kiváló feldolgozásokat hallhattak a zenekaroktól, miközben akár környékbeli borokat is kóstolhattak.

A belváros ismét megtelt élettel, jó zenével, jó hangulattal – jövőre várjuk a folytatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában