Klasszikusokkal

2022.04.07. 18:00

Filmklubot indítanak Bodméron

Klasszikus filmklubot indítanak a faluban, amelynek keretében kis előadásokkal, beszélgetésekkel és 15 filmvetítéssel a film noir, illetve a neo noir világába kalauzolja a résztvevőket a klub vezetője.

Borsányi Bea

A taxisofőr, Robert De Niro főszereplésével

Forrás: Port.hu

Az ötlet Molnár Csaba Bertalan református lelkésztől ered, aki a Bodméri noirklubot is vezet majd. Nagy filmrajongó lévén úgy gondolta, érdemes bepillantani a filmművészetnek ebbe a szegmensébe. Holly­wood klasszikus film noir időszakát általában az 1940-es évek eleje és a késő 1950-es évek közé teszik. A filmklub ezen az időszakon túlnyúlva a neo noirnak nevezett alkotásokból is felvonultat majd néhányat, amelyek között 3 magyar film is helyet kapott. A bevezető előadások után olyan klasszikusokat lehet majd megnézni, mint Robert de Niro főszereplésével a Taxisofőr, Michael Keatonnel a Batman, vagy a 90-es évekből a Szigorúan bizalmas című amerikai krimi-dráma.

 

Az első vetítést április 15-én, nagypénteken 18 órakor tartják, a beszélgetést követően a 2016-ban készült A Feltámadott című amerikai, feliratos bibliai drámát vetítik a kultúrházban. A részvétel ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában