Ingyenes fesztivál

2022.10.16. 07:00

A töltött káposzta velencei hétvégéje (galéria, videó)

Többliteres kondérokban gőzölgött a töltött káposzták hada a Velencei-tó partján.

Szanyi-Nagy Judit

A töltött káposzta mellett egyéb ételkülönlegességeket is kínálnak az árusok

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A harmadízben megrendezett fesztivál október 14. és 16. között, vagyis péntektől vasárnapig, este 6 óráig bezárólag zajlik. A Velence Korzó ad helyet a színes-szagos – mit szagos; illatos! – rendezvénynek, amely a terület szupermarket felőli oldalánál kínál extra kikapcsolódási és étkezési lehetőséget. Még a kutyasétáltatók, kerékpározók is lassabban jártak-keltek ezen az útvonalon most, s ha megtetszett nekik valami, nem voltak restek megállni. 

Életképek a fesztiválról:

A kínálatban szerepel a töltött káposzták tíz-tizenötféle – például nógrádi, szabolcsi, erdélyi vagy székely – változatán túl tócsni, sült gesztenye, buborékgofri, felfűzött burgonyachips, kürtős kalács és churros. Mindezt leöblíteni nemcsak üdítővel, forró teával vagy sörrel, de akár meggyes forralt borral is le lehet.

Azt, hogy az étkezésen túl további minőségi perceket is eltöltsünk itt, kézművesek, lufiárusok és vurstlisok garantálják. No és persze a Velencei-tó.

Videós hangulatjelentésünk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában