Gyermekrajzok

2023.05.17. 07:00

Igazgyöngyös gyerekek alkotásai láthatók az Európa Klubban

Csodás, kifejező gyermekrajzokból nyílt kiállítás a székesfehérvári Európa Klubban, ahol az Igazgyöngy Alapítvány tanulóinak munkái láthatók.

Bokros Judit

Az Igazgyöngy Alapítvány növendékeinek képei alatt nincsenek címek, ki-ki maga fejthet meg egy-egy kreatív alkotást

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A hátrányos helyzetű gyermekeket támogató, több tevékenységgel – köztük tehetséggondozással – is foglalkozó alapítvány Berettyóújfaluban működik, alapítója, szakmai vezetője L. Ritók Nóra. A hozzájuk tartozó művészeti iskola növendékeinek alkotásaiból láthatnak válogatást az érdeklődök az Európa Klubban. A keddi megnyitón az Igazgyöngy Alapítvány kommunikációs munkatársa, Marosváry Dorottya és a székesfehérvári Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum művésztanára, Schrenk Rita Anna ajánlotta a képeket a látogatók figyelmébe. Schrenk Rita Anna először azokról az emberekről – köztük Kindl Mártáról és Barna Éváról – beszélt, akiknek köszönhetően létrejött a kiállítás, amelyhez ő is tudott kapcsolódni. Majd méltatta azt a munkát és küzdelmet, amelyet L. Ritók Nóra és munkatársai folytatnak a gyermekszegénység felszámolásáért, illetve a tehetséges fiatalok felzárkóztatásáért. A jellemzően mesék alapján született alkotások kapcsán a művésztanár elmondta: azoknak sokszor terápiás szerepük van, ösztönösek, kreatívak. Kifejezik a gyermeki ártatlanságot, a vágyakat, a kötődéseket.

Az alkotásokat Schrenk Rita Anna művésztanár ajánlotta a közönség figyelmébe
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A megnyitón Rita egykori tanítványa, Bakay Richárd zenélt, aki azonban a fotózásban is jeleskedik – derült ki.

Az érdeklődők május 31-ig tekinthetik meg a kiállítást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában