Hétvezér est Székesfehérváron

2023.08.21. 18:30

Szent István ünnepének valódi tartalma

A Fejér Szövetség 606. Hétvezér estjén Szent István ünnepének valódi tartalma címmel Boór Ferenc tart előadást augusztus 22-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Boór Ferenc: Miért nem tekint(het)jük Szent István országfelajánlásának napját inkább Magyarország születésnapjának?

Fotó: V. Varga József

Boór Ferenc egyetemi doktor, tudományos munkatárs a Fejér MAG Egyesület (Fejér Mag Magyar Hagyomány Alapú Gazdasági és Közművelődési Egyesület) elnöke, a Fejér Szövetség társelnöke, az Országzászló Védnöki Testület ügyvivője.

Előadásában arra keresi a választ, hogy valójában mi is Szent István ünnepnapjának valódi tartalma. Mikor és miért lett augusztus 20-a Szent István ünnepnapja? Valóban ez a nap tekinthető Magyarország születésnapjának, az államalapítás évfordulós napjának? Mi köze augusztus 20-ának augusztus 15-éhez? Miért és mikortól nem ünnepnap hazánkban Nagyboldogasszony napja? És miért nem akkor emlékezünk az államalapításra? Miért nem tekint(het)jük Szent István országfelajánlásának napját inkább Magyarország születésnapjának?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában