Közeleg az ünnep

2024.03.20. 16:00

Közös húsvétvárásra invitálják Zichyújfalu lakóit

Változatos programokkal egybekötött húsvétváró délutánra várnak kicsiket és nagyokat egyaránt március 23-án, szombaton, amikor a tojásfa díszítés mellett kézműves foglalkozás és családi beatbox színház is várja az érdeklődőket.

Héjj Vivien

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A közelgő ünnepre hangolódva telik a soron következő hétvége Zichyújfaluban. A helyi református általános iskola aulájában kicsik és nagyok, a kézműves foglalkozások és a zene iránt érdeklődők egyaránt találhatnak szívüknek kedves programot.

Az események sora 14:30 órakor a tojásfa feldíszítésével kezdődik: a szervezők kérik, hogy ehhez mindenki hozzon magával egy vagy több díszes tojást. A program nincs szigorúan időhöz kötve, aki később érkezik, az is hozzájárulhat a tojásfa feldíszítéséhez.

Egy fél órával később, 15 órakor Hangok titkos élete címmel kezdődik Családi beatbox színház, ami egy szerepjáték beatboxszal egybekötött hatvan perces interaktív zenei előadás. A programelem a Petőfi Kulturális Program és a Kulturális és Innovácios Minisztérium, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

– Fekete János „Jammal” családi és gyerekműsora igazi popkulturális kuriózum a hazai zenei palettán. A darab alapvetően életünk meghatározó hangjaira és annak ritmusaira épül. Egyszemélyes zenekarként „Jammal” beatbox-szal – szájdobolással –, hangok és a mozgás által teremti meg a történetet és egy új világot, mely egyből elvarázsolja a nézőket, akik ezáltal egy humoros, interaktív műsor részévé válhatnak. A népmesén alapuló történet tanulságos és szórakoztató, mely egyaránt szól gyermekeknek, tiniknek, de akár még a felnőtteknek is, akik „Jammal” karizmatikus személyiségének köszönhetően képesek újra gyermeki lelkületüket átélni, így az egész család váratlan fordulatokban gazdag, színes és szórakoztató műsor részese lehet – tudtuk meg a szervezőktől.

A délután 16 órától gyerekeknek és felnőtteknek szóló kézműves foglalkozással folytatódik, valamint lufihajtogatással készül Andi bohóc. Hogy az ünnep finomságai se maradjanak ki a programból, a rendezvény résztvevői ügyes kezű háziasszonyok húsvéti finomságait is megkóstolhatják. A húsvétváró program Mészáros János Elek énekes műsorával zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában