Táncos programok kicsiknek és nagyoknak

2024.04.25. 16:30

Jubileumi hétvégére készül az Adony Táncegyüttes

Fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli idén az Adony Táncegyüttes, melynek apropóján a város önkormányzata változatos programokkal várja az érdeklődőket április utolsó hétvégéjén.

Héjj Vivien

Ötven éve aktív az Adony Táncegyüttes

Forrás: bamhk.hu

Az Adony Táncegyüttes 1974-ben alakult Wünsch László koreográfus vezetésével, aki további harmincegy évig irányította a szakmai munkát. Ez idő alatt a táncegyüttes egyaránt őrizte az adonyi német nemzetiségi és a Duna-menti, mezőföldi tánckultúra hagyományait. Az évek során hazai és nemzetközi kapcsolatok révén fesztiválok rendszeres fellépőivé vált a csoport, a táncosok jártak többek között Franciaországban, Görögországban és Németországban is.

Az fennállása 50. évfordulóját ünneplő táncegyüttes tiszteletére jubileumi programsorozattal készül az önkormányzat és a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár. Az intézmény vezetője, Gróf-Kozmér Amanda elárulta, a művelődési ház csapata olyan programokat szervez, ami ugyan a táncról szól, de a kisváros minden lakója számára izgalmas kikapcsolódást kínál.

A programsorozat április 26-án, pénteken 18 órakor a művelődési ház Lívia termében kezdődik, ahol „Indulj el egy úton...” címmel nyílik kiállítás, mely felidézi és összefoglalja a táncegyüttes elmúlt fél évszázadát. A tárlat május 24-ig várja az érdeklődőket.

Szombaton 14 órától a kastélyparkba invitálnak kicsiket és nagyokat: lesz gasztroudvar, kézműves vásár, a gyerekeket kölyök-udvar, népi játszópark és kézműves foglalkozás várja. A táncosok gálaműsora 16 órakor kezdődik, majd 19 órától a bálozók kapják a főszerepet.

A programok sora a vasárnap 8:30 órakor kezdődő misével zárul. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában