Frissen Fejérből

2024.04.24. 07:00

Műtárgyak és sorsok kapcsolódnak össze

Csütörtökön folytatódik a Műtárgyak és sorsok előadássorozat. A harmadik előadó Szűcs Erzsébet művészettörténész a középkori festészetről és szobrászatról mesél majd az érdeklődőknek.

Gombor Lili

A művészet nemcsak a műről szól, hanem az alkotóról és a befogadóról is. Mégis az átlag műélvező hajlamos belefeledkezni a hallott, látott műalkotás befogadásába, és az már csak ritkán érdekli, amit például egy-egy tárlaton az alkotás melletti ismertetőszöveg apróbetűs része rejt. Jóllehet, éppen ez a szinte zárójelezett rész vezet minket a mű igazi megértéséhez. Aki úgy dönt, mostantól más szemmel kívánja értelmezni a művészetet, az látogasson el Szűcs Erzsébet művészettörténész előadására április 25-én, amely a középkori festészetről és szobrászatról szól. A Városi Képtár – Deák Gyűjteményben csütörtökön 17 órakor kezdődő Műtárgyak és sorsok előadássorozatban az érdeklődők megismerhetik egyes korszakok fontos és ismert alkotásait és a hozzájuk kapcsolódó emberi sorsokat. 
Az előadó ezúttal Ravennába, Bayeux-ba, Reims-be kalauzolja el az érdeklődőket, ahonnan egy-egy középkori művet, műcsoportot mutat be. Az előadássorozat harmadik alkalmán különböző századokból eltérő műfajú műveket ismerhetünk meg közelebbről. Lesz szó mozaikról, textilművészetről és szobrászatról egyaránt. A sorozat bemutatja az egyes korszakok fontos és ismert alkotásait, valamint a hozzájuk kapcsolódó emberi sorsokat, és gondolkodtatásra, a téma iránti érdeklődés felkeltésére törekszik.

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában