Reformkori színjátszás

2024.06.07. 20:00

Útjára indult a második Pönögei Fesztivál (galéria)

Mint ahogyan korábban beharangoztuk, második alkalommal rendezik meg Székesfehérváron a Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivált, melyet a Szín-Tér Egyesület indított útjára tavaly. A fesztivál célja a reformkori színjátszás, valamint Petőfi Sándor székesfehérvári vándorszínjátszó kultuszának erősítése.

Feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kétnapos eseményt ugyanúgy, mint tavaly, idén is Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg a Fő utcán, az Igéző előtt. Előtte azonban Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője szólalt fel, elmondta, hogy több, mint 15 éve foglalkoznak Székesfehérvárhoz köthető történetekkel, ám ezek közül mindig is kiemelkedett a reformkor és Petőfi. Ezután következett az alpolgármester megnyitója, köszönetet mondott a szülőknek, akik elhozták gyermeküket az eseményre.Petőfi Sándorról és álnevéről, Pönögei Kis Pálról is említést tett, valamint a fesztivál hiánypótló mibenlétéről, aminek köszönhetően teret adnak olyan műfajoknak, mint például a bábszínház. A beszéd lezárásaként köszönetét fejezte ki a szervezőknek és jó szórakozást kívánt a fesztiválon résztvevőknek.

Az alpolgármester beszéde előtt és után Cserta Gábor dalnok működött közre, aki Petőfi megzenésített verseit adta elő. Fellépett továbbá a méltán népszerű vásári komédiás Vitéz László, illetve Zselenszky Tamás előadóművész és költő, aki saját dalaival szórakoztató a kilátogatókat.
Vass György színművész Petőfi Sándor rendkívül kalandos és izgalmas életéről készült előadását láthatták a kedves nézők, az estet a slam poetry műfajban vitézkedő alakulat műsora zárja.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény szombaton folytatódik, szeretettel várják az érdeklődőket az Igézőben és a Fő utcán is, a program 15 órától kezdődik a Kereplő Bábszínház Lúdas Matyi című produkciójával.

Szerző: Kovács Patrik

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában