Hamarosan indul az Alba Regia Feszt

Augusztus elején várja a jazzkedvelőket az Alba Regia Feszt. A több évtizedes hagyományt újraélesztő fesztiválon három napon át, két színpadon láthat a jazz különböző alműfajából érkező külföldi és hazai produkciókat a közönség.

Gombor Lili

Forrás: pexels.com

Augusztus 8-án kezdődik az idei Alba Regia Feszt. A több évtizedes hagyományokat újraélesztő jazzfesztivál három napon át, két helyszínen várja a műfaj kedvelőit. A nagy koncertek idén is a Bartók Béla téren lesznek, rögtön a nyitó napon a Vörös Tamás Project kezdi a programot 18 órakor, kiegészülve Vörös Jankával, majd három generáció képviselői mutatják meg, hogy a zenében, hogyan simulnak össze az életkorból fakadó különbségek: az Egri a négyzeten feat Kőszegi Imre formációban Egri János Jr. ül a zongoránál, a nagybőgőnél Egri János, míg a dobok mögött Kőszegi Imre látható. 21 órától a francia basszusgitáros, Dominique Di Piazza lép színpadra Nagy Jánossal és Zombori Attilával.

Pénteken is 18 órakor indul a program, az Antal Gábor Trió után a Gyárfás István Trióé lesz a színpad, akik Molnár Enikő énekessel kiegészülve játszanak a fehérvári közönségnek. 21 órától az amerikai blues gyökereitől induló, de a világ számos zenei kultúrája által inspirált Garrick Davis World Blues zenéjét hallhatjuk.

Augusztus 10-én, szombaton, a fesztivál zárónapján a Szumper Ádám Group, a Szakcsi Jr. Reinaissance, majd a Zabos Reginával kiegészülő Symbiosis 5 modern jazz zenekar lép fel.

A Bartók Béla téri nagyszínpad mellett mindhárom napon este hét órától a Múzeum udvara is fesztiválhelyszínné alakul. Csütörtökön Oláh Krisztián zongora, pénteken Birta Miklós gitár, szombaton pedig Oláh Dezső zongora estjét hallhatják az ide kilátogatók – olvasható az ÖKK közleményében.

A koncertek idén is ingyenesen látogathatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában