Identitások találkozása a vásznon

2 órája

Mozaik: Euro-Mediterrán kiállítás nyílik a kastélyban

Egy hamarosan nyíló tárlat mutatja be az egy hónapig tartó természetközeli művészeti rezidencia figyelemre méltó alkotásait. A “Mozaik” Euro-Mediterrán képzőművészeti sorozat második kiállítása július 23-án nyílik meg a Fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

Palocsai Jenő

Fotó: InterKulti Egyesület

Két művész munkáit láthatjuk hamarosan a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, Identitások-Vizuális párbeszéd címmel. A “Mozaik” Euro-Mediterrán képzőművészeti sorozat első részének megnyitója 2024. június 15-én volt.

Mozaik: Euro-Mediterrán kiállítás nyílik a kastélyban
Mozaik: Euro-Mediterrán kiállítás nyílik a kastélyban
Fotó: InterKulti Egyesület

Mohab Abdelghaffar 1959-ben az egyiptomi Alexandriában született. Hosszú művészi utat járt be, amelyet a művészet és a természet közötti kapcsolat filozófiai elmélkedései szőttek át. Michael Gerber Touma pedig 1956-ban született Haifán. Ő egy több oldalról közelítő képzőművész, író és költő, akinek munkásságát mélyen befolyásolja sokszínű kulturális és családi háttere.

A kiállításmegnyitó július 23-án, 17:30-kor lesz. Az eseményen nemcsak Jungbert Béla volt nagykövet mond beszédet, hanem Fűrész György Csókakő polgármestere is.

A gyűjtemény naponta 10 és 18:00 között látogatható, a Károlyi-kastély látogatóközpontjában, melynek falain július 31-ig lesznek kint az alkotások.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában