Elképesztő képzőművészet

2024.07.11. 19:04

A Public Art-on kifejezetten egyedi alkotások készülnek közterületen

Július 17 és 20 között ismét jelentkezik az idén 12 éves rendezvény. A Public Art-on a hagyományoknak megfelelően a járókelők szeme láttára készülnek majd az alkotások a Szent István parkban.

Palocsai Jenő

A Public Art tárlatvezetése során az egész ligetet bejárják, méghozzá zenére

Fotó: Palocsai Jenő / FMH-archív

Nem valahol távol, egy alkotóműhely félhomályában készült alkotásokat vonultatnak fel Móron az érdeklődő közönségnek, hanem éppen ellenkezőleg, vagyis a művészek kitelepülnek a Szent István parkba, hogy ott, a közönség szeme láttára készüljenek művek, szerkezetek, installációk. A 12. Public Art – Köztéri művészetek hetének szervezői a Lamberg-kastély Művelődési Központ, illetve a Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány. Utóbbi idén olyan alkotókat hívott meg az eseményre, mint Burián Norbert, Horváth Gergely, Kelemen Marián Éva, Majoros Lili Zsófia, Mosberger Róbert, Rohonci István, Schilhabel Jennyfer.

Public Art – Egy köztéri rendezvény
Schilhabel Jennyfer idén is a Public Art meghívott művészei között szerepel
Fotó: Palocsai Jenő / FMH-archív

Public Art – Egy köztéri rendezvény

A Public Art egyik fontos pillére minden évben a Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége Egyesület. A MIKSZ idén „HAT6ós" című alkotásaival működik közre. – olvasható a rendezvény plakátján.

A négy napos rendezvény utolsó napján, július 20-án, szombaton a Tücsök várja a gyerekeket, családokat. Délután négytől kitűzőkészítő gyerek-felnőtt foglalkozást tart a Tücsök Művek Kulturális Egyesület, majd 18:00 órakor megkezdődik a tárlatvezetés a négy nap alatt készült köztéri alkotások között. Ezen a ponton mindig belép még egy művészeti ág, a zene, ugyanis a tárlatvezetésnél közreműködik brácsán Kiss Katalin, tangóharmonikán pedig Keszei Jana.

A 2023-as rendezvénynek is nagy sikere volt:


 


 


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában