Az első alkalom

2024.07.10. 15:14

Tehetség: Bemutatkozó koncertjére készül a szaxofonos

Első alkalommal lép színpadra a pályakezdő Farkas Bendegúz. A tehetség a nevével fémjelzett Farkas Bendy Trióval hívja a közönséget.

Bokányi Zsolt

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

Székesfehérváron a 123-as klubban adja élete első klubkoncertjét csütörtökön este a fiatal tehetséges zenészekből álló jazz trió! A formáció közel két órás műsorral tervez, amire nagyon készülnek, és bár próbálni nem igazán volt idejük, de ennek ellenére is csodás estét garantálnak a jazz zene rajongóinak. A zenekar vezetője Farkas Bendegúz nem rég a FEOL podcast stúdió vendégeként elmesélte, egy iskolába járnak a zenekar tagjai és képzik magukat a legjobb tanárok irányítása mellett.

A tehetség hamar színpadon találta magát! Fotó: Facebook

A jazztriókat általában vezetőjükről nevezik el, három zenészből, jellemzően egy szólistából egy nagybőgősből és egy dobosból áll.

 

A zenekar a standard műveket kicsit „kicsavarva” adja majd elő, illetve a modernebb irányzatot is belecsempészi majd a régi hangok közé a trió felállásban érkező jazz banda. A trió formációban dob, basszusgitár és szaxofon szólal majd meg. A jazz műfajban egyébként a leginkább elterjedt forma a trióban való zenélés, de azért számtalan más példát is ismerhetünk. A csütörtöki koncert, ami hatalmas eseménynek számít a fiatalok életében ingyenesen látogatható alkalom lesz majd.


A zene mellett az építőiparban is jól „muzsikál” a fiatal tehetség.


Bendegúz, a csapat szaxofonosa egyébként a nyári szünidőt a gyakorlás mellett munkával tölti, és édesapja mellett az építőiparban dolgozik a nyár egy részében, a régi szakik legnagyobb elismerése mellett. Elmondása szerint a család kimondottan támogatja a zenei karrierjét, és a szaxofonnal való találkozás élményét is édesapjának köszönheti, aki néhány éve elvitte a fiát egy koncertre ahol élőben láthatta és hallotta a kiváló hangszeres Mits Márton játékát, és azonnal beleszeretett a hangszerbe. A fiatal muzsikus olyan inspirációt kapott akkor, aminek köszönhetően hatalmas elszántsággal vetette bele magát a zenetanulásba, ennek eredményét pedig a fehérvári közönség hallgathatja meg elsőként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában