Jégkorong

2017.11.08. 18:24

Jarmo Tolvanen új fazont szab a magyar hokiválogatottnak

A korábbihoz képest új játékrendszerrel készül a péntektől vasárnapig tartó Négy nemzet tornán a jövő áprilisi divízió I/A-s világbajnokságra hangoló magyar jégkorong-válogatott.

Ferencz Balázs

Erdély Csanádra (b2) is komoly szerep hárul a válogatott mérkőzésein

Fotó: Kricskovics Antal

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong válogatott új, finn szövetségi kapitánya szeptemberben találkozott először a nemzeti együttessel, majd az elmúlt heteket a behatóbb ismerkedéssel töltötte. A fehérváriakat már korábban irányító szakember a válogatottközeli játékosokat klubjaikban is szemügyre vette, s egyeztetett az egyesületek vezetőivel is.

- Nagy híve vagyok a pozíciók betöltésének, ehhez mérten próbáltam megtalálni a megfelelő játékosokat: akik erősek támadásban, akik remekül védekeznek, illetve akik mindkét területen kiemelkedők – fejtette ki a Roland Divatház Négy Nemzet Tornát felvezető sajtótájékoztatón Jarmo Tolvanen.

A magyar válogatott sorrendben Lengyelországgal, Olaszországgal és Japánnal mérkőzik pedig pénteken 19.00, szombaton 19.00 és vasárnap 18.00 órakor a budapesti Tüskecsarnokban.

Erdély Csanádra (b2) is komoly szerep hárul a válogatott mérkőzésein
Fotós: Kricskovics Antal

- Mindig, amikor pályára lépsz az országodért, győzni akarsz, de nem szabad elfelejtenünk, hogy erős csapatokkal fogunk mérkőzni – hangsúlyozta a szövetségi kapitány. – Kissé új rendszert próbálunk meghonosítani a csapatnál, kíváncsi vagyok, hogyan reagálnak erre a játékosok. Személy szerint nagyon magas elvárásaim vannak.

-Korongcentrikusak akarunk lenni, ez teljesen más, mint amit eddig játszottunk” – vélekedett az új rendszerről Bartalis István, a válogatott csapatkapitánya. Hozzátette, ennek jegyében például a védők is jobban fellépnek a támadásokhoz, mint korábban.

- Ez a technikás rendszer inkább fekszik a csapatnak – fogalmazott Bartalis.

Egri Gergely, a Magyar Jégkorong Szövetség sportigazgatója arról is beszámolt, hogy a következő bajnoki szünetben, februárban Lengyelországban készül majd a nemzeti együttes, a házigazdák mellett az olasz és a kazah csapattal csatázik Tolvanen gárdája.

A magyar válogatott jövő áprilisban a divízió I/A-világbajnokságon a lengyelekkel és az olaszokkal is megmérkőzik a Papp László Budapest Sportarénában.

A Négy Nemzet Torna további programja: péntek: Japán-Olaszország 15.30. Szombat: Lengyelország-Japán 15.30. Vasárnap: Lengyelország-Olaszország 14.30. Ezen találkozókra a belépés ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában