Jöhet a javulás

2017.12.15. 09:30

A Videoton FC női csapatától ősszel jobb szereplést várt a szakvezetés

A Videoton FC női csapata az NB II Nyugati csoportjában a 4. helyen zárta az őszi idényt, Csrepka Tamás vezetőedzővel értékeltük a gárda teljesítményét.

Káldor András

A Videoton FC női csapata. A középső sorban balról a második Csrepka Tamás vezetőedző

Fotó: vidi.hu

- Milyen célokkal vágtak neki az idei pontvadászatnak?

- A felnőtt keretünk, valamint az U 19-es keretünk kevés differenciával megegyezik, éppen ezért ezt a kérdést két részre osztanám. Akkora az átfedés, hogy mi együtt kezeljük őket, és együtt is edzenek. Bekerültünk az U19-es kiemelt bajnokságba, itt az volt a fő célunk, hogy megragadjunk, hiszen olyan erős csapatokkal kell mérkőznünk, mint az MTK, az FTC és az ETO, és velük nem is tudnánk felvenni a versenyt, mert náluk akadémiai szinten működik a képzés. Az ősz nagyon jól sikerült, és a 6. helyen várjuk a tavaszt. A felnőtt csapatnál a mezőny ismeretében az első három hely megszerzését tűztük ki célul, de inkább a dobogó első, második fokára szerettünk volna érni. Sajnos nagyon elrontottuk az utolsó fordulóval, amikor a Nagykanizsa otthonában kikaptunk – pedig simán kellett volna nyernünk – és ezzel a negyedik helyen zártunk. Itt egy kicsit többet vártam a lányoktól, tavasszal feltétlenül szükség lesz arra, hogy a tabella elején levő csapatoktól pontokat raboljunk. Voltak nagyon jó meccseink, de nagyon rapszodikusan teljesített az együttes.

- Tavaly 12 csapatos, összevontnak nevezhető NB II volt, ezzel szemben idén két csoportra osztották az ország csapatait, jelent ez bármiféle könnyebbséget?

- Minőségben mindenképpen könnyebb volt azáltal, hogy a nyugati régió, amelyben mi is vagyunk, lényegesen gyengébb, mint a keleti, mivel oda sorolták az erősebb gárdákat, és nagy valószínűséggel majd onnan lesz a feljutó is az NB I-be.

- A klubvezetés részéről van bármilyen elvárás a csapattól?

- Kenyeres Imre utánpótlás-igazgatónak a szezon kezdetén az volt a kérése, hogy a lányok érezzék magukat nagyon jól a csapatnál és az egyesületnél. Különösebb elvárás nincs, de azért azzal tisztában vagyunk, hogy nem teljesíthetünk rosszul.


A Videoton FC női csapata. A középső sorban balról a második Csrepka Tamás vezetőedző
Fotós: vidi.hu

- Kik voltak azok, akik leginkább húzták a csapat szekerét? Bár az látszik, hogy rettentően fiatal a keret.

- Mindenekelőtt meg kell említenem Trampler Kingát, aki a felnőtt és az U19-es csapatban egyaránt a legtöbb gólt szerezte. Sokat tett a csapatért Szabó Bernadett, ő jó hozzáállásával és irányítói készségével segített. Janus Izabella és Pécsi Dóra szintén jó teljesítménnyel rukkoltak ki mindkét fronton.

- Mikor indul a felkészülés?

- Január 8-án kezdünk, és már lekötöttünk hat felkészülési mérkőzést is erre az időszakra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában