Peridot Fedettpályás Verseny

2018.01.23. 21:46

Indul az öttusázók versenyszezonja

Tizenhat ország 140 öttusázója kezdi a 2018-as versenyszezont a sportág hagyományos, budapesti fedettpályás versenyén.

Ferencz Balázs

nnn

Csütörtöktől vasárnap estig viaskodnak az öttusázók a Peridot Fedettpályás Versenyen, a mezőnyben a sportág klasszisai is megméretik magukat. A 76 férfi résztvevő közül 36 lesz magyar, míg a 64 fős női mezőnyből 25. Mivel igen magas a versenyre éhes indulók létszáma, mindkét nem tusakodása során selejtezőt kell rendezni. A nők csütörtökön szállnak harcba a 36 finalista helyért, míg a férfiak pénteken kvalifikálnak. Szombaton a hölgyek, vasárnap a férfiak döntőznek a fővárosban. Több nagy hiányzója is lesz az idénnyitó viadalnak. A Volán Fehérvár kiválósága, Demeter Bence műtétje után még nincs százszázalékos állapotban, így a fehérvári öttusázó még nem vállal kockázatot az indulással. Az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám (BHSE) tavaly katonai versenyeken is indult, így hosszabb lett számára az idény, ennek megfelelően később kezdte el a felkészülést. A KSI sportolója, Kasza Róbert a februári kairói világkupával kezdi az idényt. Martinek János, a férfiválogatott szövetségi kapitánya sok fiatalnak szavaz bizalmat.

A tavaly egyéniben világbajnoki ezüstérmet szerzett Földházi Zsófiának fáj a lába, így nem indul. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár), és Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) azonban rajthoz áll.

Alekszejev Tamara (b) és Kovács Sarolta rajtra készek Fotó: archív

A lovaglást a felújított Nemzeti Lovardában rendezik, az úszásra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok uszodájában, míg a vívásra és a kombinált számra a BOK Sportcsarnokban kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában