Bicske Kupa

2018.04.18. 12:39

A hagyomány kötelez – harcművészeti sportolók Bicskén

Néhány elkötelezett sportembernek köszönhetően Bicske az egyik harcművészeti központnak számít országosan is.

Zsohár Melinda

Idén 18. alkalommal rendezték meg a Bicske Kupa Nyílt Meghívásos Nemzetközi Harcművészeti versenyt a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Szent István úti épületében.

A megjelent 200 versenyzőt 21 klubból, egyesületből delegálták. Nemcsak az országhatárainkon belülről, hanem Erdélyből (Románia) és Felvidékről (Szlovákia) is érkeztek versenyzők. Több harcművészeti irányzat képviselői (kempó, jujitsu, fung fu, shotokan karate, kick boksz) mérhették össze tudásukat 6 versenyszámban, 123 divízióban, tájékoztatott a bicskei Metzger Antal kempó 6. danos nagymester. A verseny fővédnöke Tessely Zoltán országgyűlési képviselő volt, a díszvendég Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes judo mester. A versenyt Pálffy Károly polgármester nyitotta meg. Méltató szavakkal illette a rendezvényt még Papp Valér, a Magyarországi Sport Kempó Szervezetek Szövetségének Elnöke is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában