gólgazdag meccs volt

2018.06.24. 21:54

Győztek, és feljutottak a pólósok

Gólgazdag mérkőzésen nyertek a koronázóvárosi férfi vízilabdázók az osztályozó második összecsapásán.

Nagy Péter

Fehérvár VSE– Szolnoki Dózsa 15–12

(5–3, 3–3, 6–2, 1–4)

Székesfehérvár, Csitáry G. Emil Városi Uszoda. Vezette: Füzesi, Juhász G.

FVSE: Hajnáczky – Tóth K. 3, Nagy M. 2, Schábel, Bekő 1, Ágner 1, Sommer, Albert 5, Frei 1, Jánosi 1, Mihályi, Gáti, Csányi 1, Reizinger (k).

Vezetőedző: Gyöngyösi János.

Szolnok: Sényei – Pethe 2, Szeghalmi 6, Menkó 1, Kovács M., Sléder 2, Melkuhn B. 1, Melkuhn T., Mosonyi, Bukta, Juhász M., Hangay.

Vezetőedző: Kis Tamás.

Idén csak a bajnok FTC (f) tudta legyőzni a fehérváriakat Fotó: FG

A két nyertes meccsig tartó párharc első felvonását a Fejér megyeiek „húzták” be hétfőn, a Gyöngyösi-legények a vártnál könnyebben, 14–6-ra múlták felül a Dózsa II-t. A visszavágón azzal a tudattal ugrottak medencébe Alberték, hogy akár már a második találkozót követően kivívhatják az OB I/B-be való feljutást.

Mindössze negyven másodperc szükségeltetett a hazaiaknak, hogy ehhez megadják az alaphangot: Tóth Kornél center pozícióból vette be Sényei Bálint kapuját, 1–0. Egy perc elteltével Nagy Máté akcióból növelte a vendéglátók előnyét, majd később emberelőnyből is eredményes volt, 3–0. Szeghalmi Zsombor szerezte a vendégek első találatát, de Albert Barnabás nem engedte, hogy közelebb férkőzzenek a látogatók, 4–1. Melkuhn Bendegúz aztán mégis túljárt Hajnáczky Tamás eszén, majd az utolsó pillanatokban Frei Tamásnak és Menkó Ádámnak köszönhetően 5–3-mal zárták az első nyolc percet a felek.

A második negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, Sléder Balázs révén a szolnokiak kezdték jobban ezt a játékrészt, 5–4. Tóth újabb gólja nyugtatólag hatott a házigazdák számára, de Szeghalmi gondoskodott az újabb izgalmakról, 6–5. Ismét ez a kettős volt eredményes, végül Albert ötméteresével csak megmaradt a kétgólos FVSE-fór, 8–6.

A harmadik etapban dőlt el az osztályozó sorsa egyértelműen: Ágner Zoltán és Albert találatára még tudott válaszolni a remek teljesítménnyel előrukkoló Szeghalmi, de ez­után beindult a székesfehérvári henger. Albert hozta a tőle már megszokott formáját, de Jánosi Gábor, Bekő Martin és Csányi Márk neve is felkerült a góllövőlistára. Pethe István jól használt ki egy emberelőnyt, így 14–8-at mutatott a tábla.

Az utolsó negyedben már nem kockáztattak feleslegesen a koronázóvárosiak, ennek ellenére Albertnek így is sikerült egyszer átvernie a szolnoki portást. Pethe, Sléder, illetve Szeghalmi duplájával alakult ki a 15–12-es végeredmény, a Fehérvár VSE jövőre az OB I/B-ben folytathatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában