Bozsik-programban

2018.06.05. 08:30

Több remekmű született – Focis élmények a gyerekektől

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága negyedik alkalommal hirdetett rajzpályázatot az OTP Bank Bozsik-programban részt vevő gyerekek számára, a labda­rúgáshoz kötődő élmények megörökítésére.

Káldor András

A Móri SE végzett az élen az egyesületi rangsorban

Forrás: FMLSZ

A díjkiosztóra az előző évektől eltérő helyszínen, a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában került sor. Csak ámultunk a folyosón kihelyezett rengeteg rajzon: szebbnél szebb pályaművek születtek idén is. 240-en ragadtak rajzeszközt, nem véletlen, hogy a szervezők külön kategóriákba sorolták és értékelték az intézményektől, valamint az egyesületektől beküldött alkotásokat. Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a 7, 9, 11 és 13 éves ifjak a pályamunkák elkészítéséhez bármilyen anyagot – ceruza, toll, tus, zsírkréta, vízfesték – felhasználhattak. A háromtagú zsűri – Dimovicsné Trádler Hajnalka, Slettné Hanzsér Lilla, Varga Andrea – mellett lehetett szavazni is a népszerű közösségi oldalon, ezt külön díjazták.

A Móri SE végzett az élen az egyesületi rangsorban
Fotó: FMLSZ

– Negyedszer hirdettük meg ezt a pályázatot. Szerettük volna, ha a gyerekek a sporthoz, a labdarúgáshoz kötődő élményeiket megörökítik. Nagyon szép pályaművek érkeztek – mondta köszöntőjében Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei igazgatója.

Az egyesületi versenyt a Móri SE nyerte, míg az intézmények között a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola lett az első. Az intézményi rangsorban az U7-esek között Orosz Máté, az U9-eseknél Hollósi Dorka Zsófia, az U11-eseknél Németh Ajsa, míg az U13-asoknál Németh Netti alkotása vívta ki a legnagyobb elismerést. A klubok által beküldött rajzoknál Csizmadia Vince (U7), Győző Tamás (U9), Tamási Ádám (U11) és Halmai Márton (U13) végzett az élen. A közönségdíjat Zuró Olivér (U7), Győző Tamás (U9), Tamási Ádám (U11), valamint Halmai Márton (U13) kapta. A különdíjat Sipos Kata és az Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola nyerte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában