Hullám 91 ÚVE

2019.06.11. 22:10

Egerszegi nyomában a székesfehérvári úszó

A legendás Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán ugrott vízbe Bordás Beatrix.

Nagy Péter

Bordás Beatrix elégedett lehet a teljesítményével 50 pillén

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A monacói hercegség legkedveltebb üdülőövezetében, Monte-Carlóban rajtolt el a híres-neves Mare Nostrum úszókörverseny a hétvégén, ahol a Hullám ’91 ÚVE kiválósága, Bordás Beatrix is rajthoz állt.

A nemzetközi viadal olyan sztárokat vonzott ez idáig, mint a 90-es évek egyik legjobb „pillangósa”, az orosz Denis Pankratov, a müncheni olimpián 7 aranyérmet szerző amerikai Mark Spitz, a világ legjobb úszójának négy alkalommal megválasztott ausztrál Ian Thorpe vagy hazánk ötszörös olimpiai bajnok úszózsenije, Egerszegi Krisztina.

Bordás egy egészen szokatlan lebonyolítással találta szemben magát: először a tizenhat közé kellett bejutnia, majd a legjobb nyolc következett, amit 26.64-es idővel meg is nyert – így került az 50 méter pillangó négyes döntőjébe. A végső fináléba – amit mindössze ketten vívtak – azonban már nem sikerült bejutnia a fehérvári hölgynek, aki 26.94-gyel a negyedik pozícióban zárt. A hullámos sportoló ezen­kívül 50 gyorson is megmérettetett, a 26.86-os ideje ezen a távon a 19. helyre volt elég.

Bordás Beatrix elégedett lehet a teljesítményével 50 pillén
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hosszú Katinka viszont a világ idei legjobbjával győzött ugyanitt 400 vegyesen.

A sorozat kedden a franciaországi Canet-en-Roussillonban folytatódott, a hétvégén pedig Barcelonában zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában