országúti kerékpáros körverseny

2019.06.27. 20:34

Fehérvárról rajtol a Giro harmadik szakasza

A világ egyik legrangosabb kerékpárversenyének impozáns helyszín dukál. A Szépművészeti Múzeumban jelentették be a Giro d’Italia 2020-as versenyének magyarországi szakaszait. Székesfehérvárról rajtol a harmadik etap.

Ferencz Balázs

Az ecuadori Caparaz nyerte az idei Giro d’Italiát F: Giro

Amszterdamból, Jeruzsálemből és Dublinból is rajtolt már a Giro d’ Italia olasz országúti kerékpáros körverseny, de arra még nem volt példa, hogy Kelet-Közép-Európában pattanjanak nyeregbe a világ legjobb bringásai.

2020 májusában Budapestről indul a 103. Giro mezőnye. A verseny első szakasza egy 9,5 kilométeres prológ lesz, amelyet május 9-én Budapesten rendeznek, s a Hősök teréről rajtolva, az Andrássy úton végig, a bazilika érintésével megy le a mezőny a rakpartra, majd északra fordul, s a Margit hídon halad át Budára, s a Fő utcán az Alagútig robogva felkanyarodik a budai Vár felé, és a Mátyás-templomnál ér célba.

Másnap a fővárosból Győrig tekernek 193 kilométeren át, érintve Szentendrét, Pilisszentlászlót, Visegrádot, Esztergomot, Tatabányát, Kisbért és Pannonhalmát is.

Az ecuadori Caparaz nyerte az
idei Giro d’Italiát F: Giro

A 197 kilométeres harmadik etap május 1-én a Tour de Hongrie idei célállomásáról, Székesfehérvárról indul, a klasszisokkal teli kerekeshad végighalad a Balaton északi partján, s Nagykanizsán ér véget Veszprém, Balatonfüred, Tihany, Tapolca, Keszthely, Zalaszabar és Zalakaros településein átszáguldva.

A sprintereknek kedvező magyarországi szakaszok után Sármelléken repülőre száll a mezőny, s Szicíliából folytatják útjukat.

– Alig több mint 10 hónap múlva indul Magyarországról a Giro d’Italia, melyet több mint 800 millió ember követ a tévéképernyőkön keresztül – emelte ki Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. – Szeretnénk megmutatni a világnak Magyarország tájait, növelve az ország vonzerejét, és szeretnénk sok százezer embernek boldogságot szerezni, akik kint szurkolnak majd az utak mellett, továbbá szeretnénk kihasználni azt a lehetőséget, hogy a verseny segítse a hazai kerékpársportot és növelje a kerékpáros kultúrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában