magas színvonalú torna

2019.08.25. 20:01

Magyar teniszsiker fiúegyesben

Nemzetközi junior tenisztornát rendezett a Kiskút Tenisz Klub augusztus 20. és 24. között, a Viszló Transz Cup elnevezésű salakos versenyen tizennyolc év alatti tehetségek mérték össze az erejüket.

Krebsz András

Színvonalas mérkőzéseket vívtak a salakon Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A 2-es kategóriájú utánpótlás tornán a fiatal teniszezők nem pénzdíjért, hanem a nemzetközi felnőtt tornák szabadkártyáihoz szükséges pontok begyűjtéséért küzdöttek.

A lányoknál a főtáblán két fehérvári sportoló nevével is találkozhattunk, sajnálatos módon a 2005-ös születésű Udvardy Luca és Zádori Réka sem jutott túl az első fordulón: Az ifjabbik Udvardy lány számára a szlovák Platenikova (6-2, 3-6, 1-6), míg Zádorinak a horvát Ruzic (1-6, 0-6) jelentette a végállomást. Párosban Udvardy Gécsek Fannival az oldalán bejutott a legjobb nyolc közé, ahol aztán az első helyen kiemelt szlovén duótól kaptak ki (1-6, 2-6).

Színvonalas mérkőzéseket vívtak a salakon
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A fiúknál hazai győzelemnek tapsolhattak a nézők. Az ötödik helyen rangsorolt Fajta Péter spanyol, szerb, francia és román vetélytársát is legyőzte, majd a fináléban cseh ellenfelét is felülmúlta (6-4, 5-7, 6-1).

– Magas színvonalú tornán vagyunk túl, szinte egy 15 000 dollár összdíjazású férfi versennyel ért fel a fiúk mezőnye, de a lányok is színvonalas mérkőzéseket játszottak. A fiúk közül valószínűleg pár éven belül Grand Slam-főtáblán láthatunk majd egy párat. A fehérváriak közül Udvardy Luca fiatal még ehhez a korosztályhoz, ő sajnos döntő szettben elvérzett az első fordulóban, és Zádori Réka is ugyanebben a fázisban búcsúzott – mondta Galambos Gábor versenyigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában