Döcögősen indult, de bedaráltuk a törököket

2020.01.14. 22:43

A papírformát érvényesítettük

Kezdetét vette a Duna Arénában az olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság a férfiaknál is. A magyar válogatott a csoportküzdelmekben a C jelű kvartett első találkozóján a szerényebb képességű török együttes ellen hangolt, és magabiztosan nyert.

Káldor András

Az elején még szükség volt a bemelegedésre, de végül magabiztos győzelmet aratott Märcz Tamás legénysége Fotó: Dömötör Cs.

Törökország–Magyarország 5-19 (4-4, 0-4, 1-3, 0-8)

Törökország: Sezer – Acar, Biyik, Yenigün 2, Sönmez, Özbek 2, Kahraman. Csere: Caner, Yutmaz 1, Gürdenli, Senemoglu, Dilek, Kil (kapus). Szövetségi kapitány: Sinan Turunc

Magyarország: Nagy V. – Vámos 2, Hosnyánszky 2, Pohl 1, Erdélyi 3, Varga D. 1, Mezei 1. Csere: Angyal 2, Manhercz 4, Zalánki 2, Jansik Sz. 1, Hárai, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Felszabadultan kezdett a török válogatott, két lövésük is a felső sarokban kötött ki, így rövid ideig Togkan Özbek és Mehmet Yutmaz találatával meglepetésre kétgólos vezetésüknek is örülhettek (3-1). Nem tartott azonban ez sokáig, a negyed végére már viszszavette csapatunk az előnyt. A folytatásban Erdélyi Balázs találata után lett először kétgólos a magyar fór, és egyre jobban kiütközött a két vízilabda-kultúra közötti különbség, valamint a mieink fizikai fölénye. A harmadik negyed elején egy igen szerencsés, blokkról megpattanó előnyt használt ki Emirhan Yenigun, aki több mint tízperces gólcsendjüket törte meg ezzel (5-9).

Az elején még szükség volt a bemelegedésre, de végül magabiztos győzelmet aratott Märcz Tamás legénysége
Fotó: Dömötör Cs.

A záró nyolc perc már a csütörtöki spanyolok elleni felkészülés jegyében zajlott, a végén, pedig Zalánki Gergő távoli lövése és Manhercz Krisztián szép találata zárta le az egyoldalúvá váló találkozót (5-19).

A csoport másik meccsén Spanyolország 23-7-re nyert Málta ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában