Foci

2021.01.17. 20:25

Tökéletesen hangolódtak

A Puskás Akadémia FC élvonalbeli csapata tökéletes főpróbát tartott, duplázott a szombati napon: az NB I-es Újpestet 5–0-ra, míg a másodosztályú Haladást 3–0-ra győzte le.

Kecskés Zoltán

Nagy lehet az öröm a Puskás Akadémiánál: nyolcat lőttek, de egyet- len gólt sem kaptak a szombati dupla mérkőzésen Fotó: PAFC

Fotó: Barbara Gabriella

Puskás Akadémia FC –Újpest FC 5-0 (3-0)

Gól: Urblík (28.), Slagveer (40.), Kiss T. (44.), Knezevic (58. – büntető), Mance (73.)

Ennél jobban nem is sikerülhetett volna a felkészülés felcsúti szempontból. A vártnál simábban gyűrték le a fővárosi lila-fehéreket, akik nincsenek jó formában, szemben a Hornyák-csapattal, amely egyenesen sziporkázott egy héttel a ferencvárosi bajnoki előtt.

Baljós előjel lehet az Újpest FC számára, hogy három felkészülési meccsen 11 gólt kaptak: a Budapest Honvéd ellen 3-2-re, az NB II-es Győrrel szemben 3-0-ra kaptak ki, míg a Puskás Akadémia ötöt rámolt az új vezető edző, Michael Oenning irányítása alatt szereplő gárdának.

Az NB II-es Aqvital FC Csákvár elleni 1-1-es döntetlen után már komoly tétre ment a játék Hornyák Zsolték számára, ugyanis élesben tesztelte a várható kezdő 11-et, ami január 23-án a címvédő FTC ellen is pályára léphet. Ennek megfelelően ambiciózusan, élesen futballoztak és Urblík József mesteri góljával már a 28. percben megszerezték a vezetést, sőt a szünet előtt Luciano Slagveer és Kiss Tamás találataival megtriplázták előnyüket, 3-0. A fordulás után sem vett vissza a Puskás, Knezevic büntetőből, majd a 73. percben a szintén nagyszerűen teljesítő Mance mattolta a lilák hálóőrét beállítva az 5-0-s végeredményt.

Nagy lehet az öröm a Puskás Akadémiánál: nyolcat lőttek, de egyet- len gólt sem kaptak a szombati dupla mérkőzésen Fotó: PAFC

Puskás Akadémia FC –Haladás 3-0 (1-0)

Gól: Kalmár Benedek (7., 68.), Thomas Meissner (74.)

Mintegy fél órával az újpesti találkozó lefújását követően a Haladás ellen folytatódott a felcsúti alakulat szombati programja, amely alaposan kicserélődött a délutáni összecsapásra. A tapasztalt Thomas Meissner – Kamen Hadzsiev – Yoell van Nieff – Alexandru Baluta kvartett mellett több, az NB III-as kerethez tartozó fiatal is lehetőséget kapott. A „kopaszok” közül mindenképp kiemelkedett az Európa-liga-selejtezőn már bemutatkozó 18 éves támadó, Kalmár Benedek, aki két góllal vette ki a részét a fölényes 3-0-s sikerből. Rajta kívül még Meissner zörgette meg a szombathelyiek hálóját.

Hornyák Zsolt, a Puskás vezetőedzője természetesen örült a látottaknak. A védekezéssel és a gólok számával is egyaránt elégedett volt, s reméli a két meccsen szerzett nyolc találat adhat némi önbizalmat és lendületet a jövő heti bajnoki rajt előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában