Minifutball

2021.02.10. 20:17

Online konferenciákat követően

Az Országos Minifutball-szövetség vezetői továbbra is dolgoznak, de a válogatott programja kapcsán minden képlékeny.

Horog László

2020-ban a válogatott minden fellépése elmaradt

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi NB I.-es labdarúgó, Nagy Lajos által vezetett válogatott keret a tavalyi esztendőben tétmeccset nem vívhatott, ugyanis az októberre tervezett Európa-bajnokság elmaradt a kassai jégcsarnokban, de a többi eseményre sem került sor. A klubcsapatok csúcseseménye, a Bajnokok Ligája, valamint a második számú sorozat, az Eurocup fináléja is elmaradt szeptemberben Olaszországban. Az U23-as vb-t Kijevben nem rendezték meg, tehát a nemzeti együttesek és a kontinens legerősebb klubjai sem mérhették össze erejüket.

– A járvány szelídülése után tavaly nyáron megkezdtük a felkészülést a válogatottakkal, a felnőtt- és az U23-as együttes is tréningezett a csepeli bázison. Nyitottunk az ország keleti irányába, Debrecenben például nívós bajnokságok zajlanak, sok tehetség érkezik a nemzeti együttesekbe. Természetesen a nyugati oldalon tovább folytatódtak a bajnokságok, a szuperliga küzdelmei, két Kelet–Nyugat-párharcot szerveztünk, az egyiket Budapesten, a másikat

a Hajdúságban, ezek jó alkalmat kínáltak, hogy a tehetségek megmutassák magukat. Nemzetközi összecsapásokra ezúttal nem került sor – mondja Nagy Lajos szövetségi edző.

2020-ban a válogatott minden fellépése elmaradt
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szakvezető a fehérvári központú hazai szövetség elnökével, Tibor Dáviddal az elmúlt év végén videókonferenciákon vett részt, amelyeken előbb a világszövetség, azaz a WMF, majd a kontinentális szervezet, az EMF illetékeseivel beszélték át a 2021-re vonatkozó terveket. Jelenleg minden képlékeny.

– A háttérmunka zajlik, azonban a hazai bajnokságok és a nemzetközi események kapcsán senki nem tud biztosat. Másfél évvel ezelőtt Riminiben bonyolították le a BL-döntőt, amelyen a magyar Mad Dogs nyert, pár nappal később, Lignanóban pedig az Eurocup fináléját. A 2020-ra vonatkozó terv az volt, hogy Rimini lesz a házigazdája mindkét eseménynek, természetesen egyikre sem került sor.

Kora ősz még messze van, az olaszok jelezték, ismét rendeznének. Ha minden jól alakul, a szlovákok Kassán lebonyolítják a felnőtt-Eb-t, azonban az U23as vb-nek még nincs helyszíne. Ha minden optimálisan alakul, Nagy Lajos áprilisban szeretné megkezdeni a tréningeket tanítványaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában