Frissen Fejérből

2021.06.13. 22:39

Alekszejev Tamara és Demeter Bence is dobogóra állhatott a vb-n

Szombatra és vasárnapra is jutott egy-egy székesfehérvári vonatkozású érem az öttusázók világbajnokságán. Az egyéni versenyben nem termett babér a Volán Fehérvár és az Alba Öttusa kiválóságainak, de csapatban érmet nyertek. Demeter Bence aranyat, Alekszejev Tamara ezüstöt!

Németh Krisztián

2Demeter Bence csapatban szerzett világbajnoki címet Kairóban Fotó: Kricskovics A./archív

Fotó: Kricskovics Antal

A nők egyéni döntőjében a bronz­érmet s az ezzel járó olimpiai kvótát Gulyás Michelle zsebelte be, aki így csatlakozott Kovács Saroltához, aki lábműtétje és az azt követő komplikációk után igyekszik utolérni magát a felkészülésben.

Alekszejev a pénteki vívás során remekelt, a szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, ám lovaglásban és a kombinált számban teljesítménye elmaradt a többiekétől, végül a 14. helyen zárt.

Alekszejev Tamara ezüstéremmel tér haza F.: Kricskovics Antal / archív

A Gulyás Michelle, Alekszejev Tamara, Gulyás Michelle, Guzi Blanka alkotta magyar csapat viszont nagy sikert ünnepelhetett, hiszen a dobogó második fokára állhatott fel Kairóban!

A férfiaknál egyéniben Marosi Ádám vitte a prímet. A londoni olimpia bronzérmese ellenállhatatlanul versenyzett és szerezte meg a világbajnoki címet és az ötkarikás kvótát. A 36 esztendős versenyző, aki legutóbb 2009-ben volt egyéni világbajnok, pályafutása harmadik olimpiájára készülődhet. A kvótát már jóval korábban begyűjtő fehérvári Demeter Bence második legjobb magyarként a kilencedik helyen zárt egyéniben a világbajnokságon.

Demeter Bence csapatban szerzett világbajnoki címet Kairóban Fotó: Kricskovics A./archív

Vívásban huszonkét győzelmet aratott a páston, amivel a hatodik helyen indított. Úszásban ugyancsak a hatodik helyen zárt. A mindig lutri lovaglásban nagyon nem jött számára ki a lépés, a mezőny végén zárta az utolsó előtti számot. A laser-runban viszont remekelt és a harmadik helyen végzett.

Csapatban viszont második világbajnoki aranyérmét sikerült megszereznie! A Marosi Ádám, Bereczki Richárd, Demeter Bence összetételű trió Németországot és a házigazda Egyiptomot megelőzve állhatott fel a dobogó tetejére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában