Rangadó az Olajbányász ellen

2022.12.05. 16:27

Kedden, 18 órakor bajnokesélyesek találkoznak a Tiszaligetben

Komoly ütközet vár az Arconic-Alba kosárlabdázóira, a kék-fehérek kedden, 18 órakor, Szolnokon lépnek pályára.

Horog László

Az erőcsatár, Szabó Zsolt jól játszott, két triplát is dobott, 13/6 ponttal zárta a hétvégi, nyíregyházi összecsapást

Fotó: Horog László / FMH

A Fejér megyeiek nagyszerű szériában vannak, zsinórban öt győzelem után nagy csata vár rájuk, az örök rivális Olajbányász otthonában. Mindkét együttes nem titkoltan a döntőbe igyekszik az idei szezonban, minden jel arra mutat, a Szolnok, a Falco és a Fehérvár kiemelkedik a mezőnyből, vélhetően ez a három gárda ott majd a végelszámolásnál is, a tavasz végén. A tabellán az egyetlen alkalommal vesztes Szombathely áll az élen, mögöttük az Alba következik, aztán a szolnokiak. Az elmúlt években egyeduralkodónak számító vasiak legutóbb behúzták a nyugati rangadót a ZTE ellen, 94-80-ra, a Szolnok Szegeden nyert 76-65-re, a Fehérvár pedig a nyeretlen keleti brigádnál, Nyíregyházán győzött, 108-80-ra. Matthias Zolner tanítványai előzőleg a Sopront verték 91-85-re, a Kaposvárt 103-95-re, a Honvédot 96-60-ra, a Kecskemétet 101-73-ra, utoljára október végén kaptak ki Körmenden, hatalmas küzdelemben, 86-83-ra.

Ugyanazon a játéknapon szenvedte el első vereségét az Olaj KK, a bajnok Falco otthonában vesztettek, 83-71-re, ami nem tartozott a meglepetés kategóriába. Az viszont igen, hogy két hete Oroszlányban kaptak ki, 86-84-re. Ezzel együtt is kiegyensúlyozottan teljesítenek a 2022-23-as idényben, a fehérváriakhoz hasonlóan imponáló a mérlegük, 8 győzelmet és mindössze 2 vereséget számlálnak.  

Az Alba saját nevelésű hátvédje, Takács Milán megtette a magáét legutóbb a Nyírségben, 8 pontot jegyzett.

- Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Nyíregyházán, hiszen edzőváltás volt az ellenfélnél, emiatt nem tudtuk, mire számíthatunk. Jó ritmusban kezdtünk, jól védekeztünk, pontosan fejeztük be a támadásokat. Volt ugyan egy-két hullámvölgyünk, de az elmúlt napokban igyekeztünk a hibákat kijavítani, remélem, az Olaj ellen hatékonyabbak leszünk. A szolnoki mérkőzés igazi rangadónak ígérkezik, hiszen két nagyon jó formában lévő csapat találkozik. Az alföldi együttes a bajnokság egyik legsokoldalúbb támadójátékával rendelkezik, ezért kiemelkedően fontos lesz, miként tudjuk kontrollálni őket. Ha a gyorsindításokból könnyű kosarat tudunk szerezni, jó esélyeink lehetnek a találkozón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában