Nehéz feladat

2023.10.06. 11:19

Élcsapatot fogad vasárnap a Vidi

A labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában vasárnap 13 órától a Fehérvár FC az MTK Budapest együttesét látja vendégül.

Beke Zsombor

Remélhetőleg lesz ok az örömre a vasárnapi bajnoki után is

Fotó: Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Néhány évvel ezelőtt a találkozót egyértelmű esélyese a Fehérvár lett volna, hiszen a piros-kékek rendszeresen a bajnoki címért, vagy legalábbis a dobogóért voltak harcban, míg a fővárosiak a kiesés elkerülésért küzdöttek akár friss feljutóként. Azóta más szelek fújnak a Vidi háza táján biztos, hiszen ez elmúlt 2-3 évben folyamatos lejtmenetben vannak a Fejér vármegyeiek, a nyáron távozott a főszponzor, a cél a biztos bennmaradás lett. Ehhez mérten a Vidi jelenleg a kilencedik helyen áll nyolc szerzett ponttal, a csapat az elmúlt fordulókban két „kiesési rangadót” is játszott, a ZTE ellen hazai pályán egy pont jött a konyhára, míg a Kisvárdát megverte a Fehérvár.

Az MTK friss feljutóként villámrajtot vett az NB I-ben, jelenleg a negyedik helyen állnak 14 ponttal. A kék-fehérek eddig négy győzelem mellett 2-2 vereséget és döntetlent gyűjtöttek, legutóbb nagy verést kaptak a Ferencvárostól hazai pályán, a zöld-fehérek 6-1-re nyerte az örökrangadón.

A vasárnapi mérkőzés előtt két nagy kérdés van. Az egyik, hogy a Kisvárda ellen látott összeszedett, jó forma kitart-e a Vidinél egy jobb ellenfél ellen is, valamint az MTK csapatát mennyire húzta le, vagy éppen tüzelte fel az FTC-től elszenvedett nagy zakó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában