Turós Levente triplázott

2023.10.24. 13:27

Mindhárom fehérvári bunyós érmet szerzett

Nem utaztak hiába a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói az egri U12-es és serdülő országos bajnokságra. A fehérváriak mindhárom vdrsnyezője érmet nyert, Turós Levente pedig immár triplázó, harmadik magyar bajnoki aranyát zsebelte be.

Ferencz Balázs

Turós Arnold (b) büszke tanítványaira, Turós Leventére, Bajcsi Flórára és Kiss Martinra

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

A serdülők 44 kilogrammos súlycsoportjában Bajcsi Flóra magabiztosan lépett szorítóba a döntőben, ahol egy nagyon ügyes nyíregyházi lány, Baluja Nina ellen vívott győztes csatát. Diadala komoly fegyvertény, a szakmabeliek szerint olyan színvonalas mérkőzést vívott a két lány, hogy küzdelmüket  a bajnokság legjobb meccsének járó különdíjjal ismerték el.  

Bajcsi Flóra keze a magasban
Forrás: FKSE

Bajcsi Flóra szerezte tehát a Fehérvár KSE első aranyát, amit aztán Turós Levente fejelt meg egy újabb fényes medállal. A válogatott kerettag Turós jó szereplése kalkulált volt a 63 kilogrammos serdülők között. Előbb a kick-boxból átruccanó Szabó Mátét (PLA) verte meg, majd a fináléban Csikós Alex (KSC) sem tudta meglepni. Felépített mérkőzés vívott, menetről menetre egyre nagyobb nyomást helyezett ellenfelére, s felőrölte őt. Levi technikailag és fizikailag magasan a serdülő mezőny fölött áll, magabiztosan és biztonságban tudott bokszolni. Turós Levente pályafutása harmadik magyar bajnok aranyérmét nyerte. 

Turós Levente immáron harmadszor lett magyar bajnok

A serdülők  57 kilogrammos kategóriájában csupán a tapasztalatszerzés céljával indította a klub vezetőedzője, Turós Arnold Kiss Martint. A selejtezőben egy válogatott bunyóst is legyőzött, majd Farkas Rikárdón is túljutott, az elődöntőig jutott. Ott Szentes Jácint állította meg, bronzérmet zsebelhetett be első országos bajnokságán.

Kiss Martin (kékben) remekelt Egerben
Forrás: FKSE


A Fehérvár Küzdősport SE ökölvívóinak erejét mutatja, hogy a négy versenynapon mindössze egyetlen vereséget szenvedett a fehérvári különítmény. Eredményes korosztályos ob-t tudhat maga mögött az egyesület.

Szombaton Szlovákiába utaznak a klub junior, ifi és felnőtt bokszolói, míg a Fehérváron készülő Berki Mazsi a Sztrábox című televíziós műsorban vív celebcsatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában