Fordulás után a védekezés omlott össze

2023.10.08. 11:21

Támadásban mondtak csődöt

Közvetlen rivális otthonában vallott kudarcot a Dunaújvárosi Kohász KA együttese a női kézilabda NB I ötödik fordulójában.

Ferencz Balázs

Szalai Babett két gólig jutott

Forrás: NEKA

Fotó: lotus7.hu

NEKA – DKKA 
26–21 (10–6)
Balatonboglár, NEKA csarnok, 200 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B.
NEKA: Csapó Kincső, Zaj K. (kapusok) – Faragó 7/1, lapos 5, Bató 5/2, Győri 4, Miklós 2, Wald 2, Keceli-Mészáros 1, Berei, Molnár D., Hengl, Petruska, Matucza, Pálmai, Kriston. Vezetőedző: Bakó Botond
DKKA: Wéninger, Oguntoye (kapusok) – Krupják-Molnár 4, Trawczynska 4, Paróczy 3, Szalai 2, Horváth P. 2, Horváth A. 2, Nick 2, Sallai 1, Csáki 1, Agócs, Borgyos, Gajdos, Solange, Bouti. Vezetőedző: Rapatyi Tamás
Kiállítások: 4 ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 3/0

A Kohász lerázni készült a NEKA együttesét, no meg megtörni a balatonboglári fiatalokkal szembeni rossz szériát – az előző pontvadászatban kétszer is a NEKA nyert a párharcok során. Most is a balatonpartiak kezstek jobban. Elléptek két góllal, amit a DKKA ledolgozott, de 3-3 után megállt a vendégek gólgyáros tudománya. A NEKA háromgólos, biztos fórt kovácsolt, míg a dunaújvárosiak támadójátéka rendkívül gyatrára váltott. Sok volt a hiba és pontatlanság a Kohász offenzíjában. Forduláűs után a támadás feljavult, azonban a védekezés minősége visszaesett, így a NEKA végig tisztes távolban tartotta ellenfelét,  magabiztos győzelmet aratott,  s előzött a tabellán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában