Küzdelem a végsőkig

2024.01.09. 21:39

Kétszer is vezetett a DAB

Szoros csatában maradt alul az Erste Liga soros fordulójában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a bajnoki címre hajtó BJAHC vendégeként.

Ferencz Balázs

Heroikus küzdelem a kapu előtt

Fotó: Várhegyi Erna

BJAHC – DAB 
4-3 (0-1, 3-1, 1-1)
Bp., Káposztásmegyer, 279 néző. V.: Rencz, Soós.
BJAHC: Farkas R. – Szabó B. 1, Pozsgai, Keresztes, Wiedemann, Schleckmann – Dóczi, Tóth G. 1 (1), Tóth R., Galoha 1 (1), Molnár Z. – Vorobjev (1), Teslenko, Karrpinen, Nagy K. (2), Ritter 1 (1)  –  Varga K., Viikila, Mozer (1), Molnár B., Sági. V.edző: Kangyal Balázs
DAB: Kovács D. – Maarnela, Blomberg, Dostalek 1, Lorraine (1), Sillanpaa – Svars (1), Sysak, Szalma 1, Koskinen, Somogyi – Léránt, Ahonen, Ödman Hadzinikolic (1), Nemes 1, Savolainen (1), Bánki, Szabó Cs., Pinczés, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen
Kiállítások: 8 ill. 8 perc
Kapura lövések: 38-32

Hatékonyan játszott az újvárosi egylet, a 15. percben Nemes szerzett vezetést. A 29. percben Galoha egalizált, de hamar jött a válasz: Dostalek juttatta újra előnyhöz a DAB-ot, 1-2. Még a középső harmadban fordított a BJA, Ritter szép szólóval egyenlített, Szabó B. pedig távolról bombázott, 3-2. A záró harmadban Vorobjev kotort kapuba egy lecsorgót, kettőre növelve a fórt, az újvárosiak már csak kozmetikázni tudtak, Szalma tette újra szorossá a végét, 4-3. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában