Női vízilabda

2024.05.12. 20:03

Elúszott a bronzérem Újvárosban

Bár idegenben kiegyenlített, hazai pályán másodjára sem tudott nyerni a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület a ZF-Eger elleni bronzcsata harmadik összecsapásán a női vízilabda OB I rájátszásában.

Szabó Róbert

Otthon ismét kikapott a Dunaújvárosi FVE

Fotó: DFVE / Facebook

Az egriek hozták el a labdát, Rebecca Parkes révén pedig 26 másodperc után előnybe kerültek. Géraldine Mahieu az első perc végére egyenlített. A folytatásban Szabó Nikolett góljával fordítottak a hazaiak, majd 3:41-gyel a vége előtt Dobi Dorina Lili találatával 3-1 állt az eredményjelzőn. A slusszpoén azonban mégis az egrieké lett, akik 42 másodperccel a szünet előtt Szilágyi Dorottya szépített, 3-2.

A fordulás után Szellák Csenge egyenlített, majd Bódi Fruzsina Krisztina tudott fordítani. Bár Garda Krisztina egyenlített, a dunaújvárosiaknak ez lett az egyetlen gólja a második nyolc percben. Az egriek viszont nem álltak meg, Belorio Letícia ismét előnyhöz juttatta őket, majd újabb góljával már kettőre növelte csapata előnyét, 4-6.

A fordulás után gyorsan szépített a DFVE Dobi Dorina Lili találatával, de erre gyorsan válaszolt Rebecca Parkes. Ezután Garda Krisztina is betalált, de az egyenlítés továbbra sem jött össze, Belorio Letícia volt eredményes. Bár Garda 39 másodperccel a szünet előtt ismét egyre zárkóztatta a hazaiakat, bő húsz másodperccel később Belorio Letícia visszaállította a különbséget, 7-9.

Az utolsó játékrészben aztán bő két és fél perc eltelte után Szellák Csenge eldöntötte a találkozó érdemi kérdéseit. Utána még Weston Eve is betalált, így négy volt a különbség. Ezután még mindkét oldal lőtt egy-egy gólt, de ez már nem befolyásolta a mérkőzés sorsát, az Eger simán nyert, 8-12.

Dunaújvárosi FVE – ZF-Eger 8-12 (3-2, 1-4, 3-3, 1-3)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában