Szuper versenyző a Superbikeban

2024.06.21. 15:58

Átmenteni a formát  

A fehérvári versenyző Kovács Bálint, legutóbb Oscherslebenben megszerezte első dobogós helyét. Sőt, rögtön kettőt. A hétvégén Csehországban ezt szeretné folytatni.

Szupkai Gábor

Kovács Bálint mosolya a dobogón lenne őszinte

Fotó: Racing Passion Photography - Damon Teerink

Kovács Bálint idén már egyértelműsítette az eredményeivel, hogy számolni kell vele a 2024-es IDM szezon Superbike kategóriájában. 
Tavaly abszolút újoncként egy gyári BMW nyergében összetettben a 8. helyen végzett a világbajnoki erősségű Superbike kategóriában. Legutóbb az egyik kedvenc pályáján, Oscherslebenben remekelt már az időmérőn is, hiszen a negyedik rajthelyet sikerült megszereznie, aztán mindkét futamon pazarul szerepelt: végig a dobogó környékén haladt és végül mindkét futamon oda is ért a harmadik helyre, azaz megszerezte az első IDM-es pódiumait.
Most hétvégén egy olyan versenypálya következik, ami szintén közel áll a 22 éves motoros szívéhez. Már tavaly is jól szerepelt újoncként Mostban, amikor két futamon összesen 15 pontot szerzett – az elsőn a 10., míg a másodikon a 7. helyen végzett –, ám idén ennél is jobb helyezésekben reménykedik. Sőt, ha átmenti formáját erre a hétvégére, akár az IDM-es pályafutásának újabb dobogója következhet. 
– Egy rendkívül jól sikerült, eredményes hétvége után érkezünk meg Mostba. Nagyon fel vagyok még mindig pörögve, hiszen a dupla dobogó sok mindent bizonyít velem kapcsolatban, legfőképpen, hogy igenis ott a helyem a mezőny elejében. Őszintén remélem, hogy nem térünk le arról az útról, amelyikre ráleltünk Oscherslebenben. Egy biztos, erre a hétvégére is sikerült jól felkészülnöm, hiszen két alkalommal is tudtam az edzőmotorommal menni, és a Pannónia-ringen, valamint a Mostban megtett kilométerek remélem hasznosnak bizonyulnak majd. Csehországban sikerült felidéznem a pálya minden centiméterét, azaz nem a nulláról indulunk neki a hétvégének. Ez hozzásegíthet egy erős péntekhez, amire majd építhetek a futamokon – jelentette ki Kovács Bálint, aki jelenleg összetettben 47 pontjával a hatodik helyen várja a folytatást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában