Hamarosan gazdára talál az olimpiai kvóta

2024.06.30. 20:33

Dressz nélkül lett ezüstérmes a dunaújvárosi tornászlány

A RomGym Trophy-n szerzett ezüstéremmel tért vissza hosszú kihagyását követően a Dunaújváros KSE Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia. Pedig nem számított rá, hogy versenyeznie kell.

Ferencz Balázs

Kovács Zsófia, nagyot húzott, sérüléséből felépülve ezüstérmet szerzett Romániában

Fotó: LI

2023. szeptemberében esett át keresztszalag-műtéten a DKSE háromszoros Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia. A 24 éves klasszis a hétvégi, romániai viadalon tért vissza a szerekhez, nem kisebb téttel, mint az olimpiai kvóta.

Ugyanis az egyetlen kiadó országkvótáért a ferencvárosi Székely Zója és Kovács Zsófi szállt harcba. Aki magasabb pontszámot ér el, olimpiai indulási jogot szerezhet.

Szombaton Székely remek gyakorlattal, 14.050-es pontértékkel másodikként jutott a felemáskorlát döntőjébe, azonban Kovács Zsófia sokat rontott, és 10.6-tal csak elsőszámú tartalékként várta a finálét. A vasárnapi döntő előtt azonban be kellett ugrania, mert a portugál lány visszalépett. A dunaújvárosi hölgy bizonyította, hogy igazi versenyzőtípus, az sem zavarta meg, hogy versenydresszt sem vitt magával, így a társak segítsége kellett, hogy szerhez tudjon lépni. Zsófi aztán kiváló gyakorlatot mutatott be, 14.200 pontot ért el, s ezzel ezüstérmet nyert. 

Draskóczi Imre szövetségi kapitány a bukaresti viadalt követően adja le a hivatalos dokumentumokat a Magyar Torna Szövetség vezetőségének, s a napokban eldől, hogy a szintén DKSE-s Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge mellett ki legyen a harmadik magyar induló a párizsi olimpián.

- Székely Zója kisebb hibával 12.600 pontot gyűjtött. Kettejük különversenyének kiírása úgy szólt, hogy aki a két nap alatt a magasabb pontszámot éri el, az nyer. Zója a selejtezőben 14.050 pontot ért el. Nekem az a dolgom, hogy a hivatalos jegyzőkönyveket beterjesszem az elnökség elé kedden, ahol döntés születik az olimpiai kvótáról – mondta Draskóczy Imre, aki beszámolt arról is, hogy ugráson Péter Sára ezüstérmet, Bácskay Csenge pedig bronzérmet szerzett. - A harmadik olimpiai kvótásunk Czifra Bettina Lili vasárnap tisztább, szebb gyakorlatokkal rukkolt elő gerendán és talajon, úgyhogy a mai nappal elégedett voltam a teljesítményével – zárta értékelőjét a szövetségi kapitány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában