Statisztika

2024.07.03. 10:07

Az ICEHL a világ 18. legnézettebb ligája

Az osztrák-olasz-szlovén-magyar közös liga a szlovák Extraliga mögött áll a listán, az Erste Liga 32.

Szupkai Gábor

Erre a küzdelemre nem véletlenül kíváncsiak a szurkolók

Fotó: NAGY NORBERT

Elkészült egy statisztika, amely a világ jégkorong-bajnokságait rangsorolja nézőszámok alapján. A lista készítői 39 olyan ligát találtak, amelyben nyomon követhető a meccsekre kijárók száma. Ezen a listán az ICEHL a 18. helyen áll, 2631-es átlagnézőszámmal, míg az Erste Liga a 32. helyet foglalja el, átlagban 798 nézővel, így kevesebb mint háromszázzal áll a fehérorosz liga mögött. A nemrégiben átadott Alba Aréna remélhetőleg megnöveli majd az ICEHL nézőszámát. 

Értelemszerűen az észak-amerikai bajnokság, az NHL toronymagasan vezet, ahol az alapszakasz összes meccsére átlagosan 17 452 néző látogatott ki. A ligában rengeteg csarnokban szinte mindig telt ház van, így a magas szám nem meglepő. Az NHL-ben ezen a listán a legnagyobb arénát (Bell Centre) magáénak tudható Montreal Canadiens áll az élen, ahol a 21 105-ös befogadóképességű csarnokban összesen 865 074 néző látta a 41 hazai találkozót, ami átlagban 21 099 nézőt jelent. Az NHL-lista legalján az az Arizona Coyotes áll, akiknek csarnoka a Mullett Arena mindössze 4600 fős, ám az mindig tele is volt. A csapat viszont a következő szezont már Utahban kezdi, tehát a nézőszám jelentősen meg fog ugrani. 

A listán az NHL mögött négy elit európai bajnokság következik a sorban: a német DEL (7162), a svájci NL (7130), a dobogóról lecsúszó KHL (6623), valamint a svéd bajnokság (6136). 

Az ICEHL a mezőny első felében, de az Erste Liga mögött is akad komoly bajnokság

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában