Kemény lány a szőnyegen

2024.07.05. 17:06

Győztes zárás az Eb-n

A Dunaújváros KSE-Kimba birkózója, Nyikos Veronika bronzéremmel zárta az U20-as korosztály Európa-bajnokságát a szerbiai Újvidéken.

Ferencz Balázs

Nyikos Veronika bronzérmet nyert

Forrás: United World Wrestling

Az Enyingről származó, 18 éves Nyikos Veronika eredményes pályafutást mondhat magáénak, hiszen korábban kétszer is a korosztályos kontinensviadalok dobogójára állhatott, kétszeres Európa-bajnokként lépett szőnyegre az U20-as Eb-n.
A hölgyeknél a legnagyobb kategóriában, a 76 kilogrammos súlycsoportban a szerdai első mérkőzésén az idei U23-as Európa-bajnok ukrán Marija Orlevicset győzte le 6-3-as pontozással, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben sajnos a független egyéniként induló orosz Djana Titovával szemben egy hibát elkövetett, lenti helyzetben beszorult a karja, melyet nem tudott kiszabadítani. Az ellenfél ezt a helyzetet kihasználva gyors győzelmet szerzett. Mivel Titova bejutott a döntőbe, ennek köszönhetően Veronika csütörtökön a harmadik helyért birkózhatott. Az érem már az övé volt, hiszen a bronzmeccs mindkét résztvevője medált kap, azonban nem mellékes, hogy ki nyeri az összecsapást. Nyikos Veronika végül magabiztos győzelmet aratott a lengyel Patrycja Cuber ellen. Kifigyelte riválisa támadásait, és több remek mögé kerüléssel fárasztotta, majd két vállra is fektette, technikai tussal nyerte a csatát.
A közösségi oldalakon influenszerként sem kispályás Nyikos Veronika kis pihenőt követően a korosztályos világbajnokságra hangolódik majd.
Nincs könnyű helyzetben a Fejér vármegyei hölgy, mert nehezen talál magának ellenfelet a felkészülések során. Ebben a súlycsoportban kevés lány birkózik, így minden lehetőséget, adódó edzőtábort kihasznál, hogy minél többet tudjon birkózni. 
Nyikos Veronika céltudatosan hangol a jövőjére, nem a korosztályos megmérettetéseken szeretne megközelíthetetlen lenni, hanem a felnőttek között. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában