Házidöntőt vívtak a VTSE versenyzői Kamchiában

2024.07.08. 09:49

Reichert Jázmin aranyéremmel tért haza Bulgáriából

Hagyományos világkupa-viadalt bonyolította a bolgár tengerparton, amelyen ismét részt vette a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület sportolói. Reichert Jázmin aranyat, Solymosi Sára ezüstérmet szerzett.

Horog László

A vértesiek küldöttsége Kamchiában, egy arannyal és egy ezüsttel tértek haza

Fotó: VTSE

A Kyokushin World Union (KWU) által szervezett eseményen, a World Cup Kamchia elnevezésű viadalon 30 ország, 280 versenyzője három korosztályban - U16, U18, U21 bizonyíthatott. A VTSE három sportolóval képviseltette magát, Reichert Jázmin (U16, 55 kg lány kategória) aranyérmes lett, valamint a legtechnikásabb U16-os női versenyzői különdíját is megkapta. A kategóriában házidöntőt rendeztek, Solymosi Sára szerezte meg az ezüstérmet.

Jázmin és Sára előzőleg kazak és bolgár ellenfeleket legyőzve jutottak a fináléba, mindketten 16-os tábláról indulva. Kántor Viktória (U21, -60 kg) a 16-ban maradt, török ellenfelével szemben maradt alul hosszabbításban, nagy csatában, bírói döntéssel. Magyarország az éremtáblán a 3. helyen végzett. -Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, ismét jelentős viadalon bizonyították rátermettségüket - közölte Bőke Béla szakvezető, aki a küldöttséget vezette Bulgáriában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában