Több mint egymilliárd forint a vételára - egyelőre kölcsönvették

2024.09.05. 17:07

A belga élvonalban kötött ki az egykori agárdi srác

A belga első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő KAA Gent csapata megszerezte a Lommel együttesétől Vancsa Zalánt, aki hamarosan a Chelsea ellen bizonyíthat.

Németh Krisztián

Fotó: KAA Gent

A 19 éves szélső - a Vidiben a kilencvenes évek végén négy évet lehúzó Vancsa Miklós fia - egyelőre kölcsönbe került az egyszeres belga bajnok, a nemzetközi kupaporond stabil csoportkörös szereplőjéhez a KAA Gent csapatához.

Vancsa Zalán kölcsönszerződéssel csatlakozik az együtteshez, de a kontraktusban szerepel kivásárlási opció is, így amennyiben elégedettek Vancsa teljesítményével végleg megszerezhetik az MTK-ban nevelkedett labdarúgó játékjogát.

Ehhez három millió eurót azaz több mint egy milliárd forintot kell leszurkolniuk a Vancsa játékjogát birtokló, a Manchester City együttesét, és előző csapatát a Lommelt is működtető City Group nevű konzorciumnak.

A Gent a Konferencia-ligában is érdekelt, első meccsén a Chelsea vendége lesz, majd a Moldéval, a korábban a Vidit búcsúztató Omoniával, továbbá a Luganóval, a Topolyával és a Larne-nal is megmérkőzik majd.

Vancsa, ahogy azt korábban megírtuk gyerekkora egy részét Agárdon töltötte, általános iskolai ballagására is a tóparton került sor.

A Lommel színeiben az előző szezonban 36 meccsen 13 gólt szerzett és 5 gólpasszt jegyzett Vancsa. Miután a Lommel kiesett a belga első osztályból várható volt, hogy a magyar futballista továbbáll. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában