Élményeiről is mesélt Kendy

2024.09.14. 11:30

A Kabát FC sztárja a forgatásokon döbbent rá, nincs rossz dolgunk Magyarországon

A DVSC-ben nevelkedett, majd lett felnőtt futballista Kenderesi Dávid, aki jelenleg amellett, hogy a Martonvásár futballistája az RTL-en futó sport realityben, a Kabát FC-ben is látható napról napra. Lapunknak elárulta hogy került a martoniakhoz, milyen élményekkel gazdagodott és mire döbbent rá a forgatások alatt.

Szabó Róbert

Az Elnök úr, Kabát Péter (balra), valamint a csapatkapitány, Kenderesi Dávid (jobbra)

Fotó: RTL

Honnan indult a karriered? 

– Debrecenből, világéletemben ott éltem, ott is nevelkedtem. Már 15 éves korom óta profi szerződésem volt, a korosztályos válogatottban is szerepeltem. Amikor NB II-es volt a DVSC akkor sikerült bemutatkoznom a felnőttek közt is még 2020-ban. Olyan játékosokkal tudtam együtt dolgozni, hogy más csak álmodni mer róla. Akkor jött haza Dzsudzsák Balázs, akivel azóta is nagyon jóba vagyok vele. Ezután kerültem el a cívisvárosból, Hódmezővásárhelyre vezetett az utam, majd Tiszafüredre, ott azonban nem jöttek be a számításaim.

Debrecenben nőtt fel, ott is nevelkedett a Martonvásár futballistája
Fotó: 24liveblog

Ezután az MLSZ adatai szerint volt egy hosszabb kihagyásod.

– Igen, ekkor jött az Éden Hotel című reality, amelynek keretein belül 45 napot töltöttem Mexikóban. Úgy éreztem, hogy valami újba szeretnék belevágni. Amiután hazajöttem a forgatásról kimaradt egy évem a futballból, ez nagy törés volt, hiszen egészen idáig ezzel foglalkoztam, ebből éltem, ez volt a munkám. Egészen mostanáig, a Kabát FC-ig nem volt más.

A műsorról is beszélünk, azonban ez előtt kanyarodjunk vissza a futballra. Hogy kerültél Martonvásárra?

– Mivel a foci körforgása nem olyan nagy, a Kabát FC edzői közül sokukat ismertem korábbról, jó kapcsolatot ápoltam velük, például Völgyi Dániellel vagy épp Simon Attilával, Kondás Elemér pedig edzőm volt Debrecenben. A martonvásári lehetőséget is Simon Attilának köszönhetem, aki azt mondta, ez egy jó lépcsőfok lehet az életemben, a karrieremben. Leültünk egyeztetni a martoniakkal és elég hamar meg is tudtunk egyezni, annak ellenére is, hogy a döntést nem hoztam meg ilyen könnyen. Próbáltam a végsőkig kivárni, hiszen korábban amikor döntést hoztam akkor nem úgy alakultak a dolgok, ahogy az nekem a legjobb volt. Remélem és úgy érzem, hogy most sikerült jól választanom.

Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy a második fordulóban rögtön dupláztál.

– Nagyszerűen kezdtem igen. Az első fordulóban is kaptam már harminc percet, de az teljesen más volt, nem ismertem még a srácokat annyira. A másodikban aztán meg tudtam mutatni magam úgy is, hogy egy év kimaradt a nagypályás fociból. Még mindig bennem van a váratlan, ezt megmutattam most is. Mindig is ezt a tipikus kilences szerepet töltöttem be a pályán, a kapu előtt nagyon éles vagyok, talán mondhatom, csukott szemmel is érzem a kaput. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy Debrecenben nagyon jó képzést kaptam, nagyon jó edzőim voltak, akik sokat segítettek ezekben. 

Kenderesi Dávid úgy érzi van jövője a celebvilágban, de a futballról sem tett le
Fotó: RTL

A Kabát FC-nél is hasonlóan hosszan kivártál, mint a martonvásári lehetőségnél?

– Nagyon könnyű volt meghozni azt a döntést. Amikor megtudtam, hogy kik fognak szerepelni a műsorban és kik leznek az edzők akkor habozás nélkül mondtam igent és vágtam bele a kalandba. Mégis csak egy futballshowról beszélgetünk, s mivel a foci közel áll hozzám így tudtam, nekem ebben muszáj szerepelnem.

Mondhatjuk, hogy vonz a celebvilág és el tudod magad képzelni benne?

– Igen, ez így van. Bennem volt és van is, hogy ebbe az irányba szeretnék elindulni. Amikor úgymond látszott, hogy a futball számomra véget ért, akkor mindenképp a média és a celebvilágban képzeltem el magam. Úgy érzem, a kamera elé születtem, szeretem a váratlan szituációkat, és illik is hozzám ez a közeg, látom benne a jövőmet. Próbáltam az elmúlt években erre ráfeküdni, többé-kevésbé sikerült is ezt megvalósítani. Persze még vannak bakancslistás teendők, olyan műsorok amikben szívesen szerepelnék, de ez a jövő zenéje.

A Kabát FC-ben való szereplés gondolom a múltad miatt nehézséget sem okozott.

– Nem, viszont egy dolog miatt volt bennem félsz. Ugye én mondhatjuk, hogy tudok futballozni, azonban a srácok nagy része életében nem látott labdát, focipálya közelébe se mentek, talán TV-n láttak meccseket, ha véletlenül odakapcsoltak (nevet). Emiatt féltem attól, hogy nagyképűnek tartanak majd, vagy elítélnek, de azt gondolom, hogy közvetlen ember vagyok és hamar megtalálom mindenkivel a közös hangot, ez itt is sikerült szerintem.

Kabát Péternek és edzői csapatának sem volt könnyű dolga
Fotó: RTL

Sikerült családias hangulatot kialakítani?

– Nomád körülmények közt éltünk, 14 emberre jutott 1 WC, 1 fürdő, ráadásul az elemek se nekünk kedveztek, szinte végig 45 fokot mutatott a hőmérő a forgatások alatt, talán egyszer ha esett az eső a több mint húsz nap alatt, amíg kint voltunk. Emiatt elengedhetetlen volt az, hogy összetartsunk mi játékosok, enélkül nem ment volna.

Az edzői csapat okozott meglepetést?

– Tudtam, hogy mire számíthatok tőlük, hiszen volt köztük olyan, akit közelebbről is ismertem. Végig közvetlenek voltak velünk, mindenből kivették a részüket, leülek velünk beszélgetni, ha úgy alakult kártyáztak is velünk és nap közben is szóltak egy-két jó szót. Egytől egyig talpig emberek voltak.

Az viszont biztos meglepett, amikor Kabát Peti formabontó taktikáját kellett alkalmaznotok.

– Az edzők faképnél hagyták, így az edzőmeccsünkön az elnöki szerepkörből kilépve ő vette át az irányítást. Különleges taktikával készült: támadásban a trójai faló, védekezésben pedig a kínai nagyfal. Na most én, mint aki értek a futballhoz tudtam, hogy ennek köze nincs a játékhoz, és nem a pályára illő taktika. Ennek ellenére megpróbáltuk, reménykedtünk benne, hogy olyan ellenfelünk lesz aki ezt bekajálja, de végül rá kellett jönnünk, hogy a világon ilyen csapat nincs. Katasztrófa volt, nem is értettem az egészet. (nevet). 

A Mester és a formabontó taktika, a „trójai faló"
Fotó: RTL

Mégis jól jött ki a végén a csapat a meccsből.

– Igen, 4-0-ról fordítottunk annak ellenére, hogy hátrányban mindig nehéz focizni. A srácok összeszedték magukat a második félidőre, büszke voltam rájuk. Én is kivettem a sikerből a részt, rúgtam három gólt, adtam egy gólpasszt. Talán ekkor volt a legmelegebb, közel 50 fokot mértek, ami nem könnyítette meg a dolgunkat.

Mennyire vagy elégedett a műsor egyik mondhatni mozgatórugójával, Edivel?

– Háát... (nevet) Egy nagyon jó, karakteres csávóról beszélünk, nagyszerű figura, de amit megígért Petinek azt egyszerűen nem tudta betartani. Nem olyan volt a szállás, az ételek sem egyeztek az ígérttel, szóval annyira nem vagyok elégedett a munkájával. De mondjuk azt, legalább próbálkozott és abból kihozta a maximumot.

Edi (jobbra) mindent is segít elintézni Kabát Petinek (balra)... Több-kevesebb sikerrel
Fotó: RTL

A folytatásban is sok izgalomra számíthatnak a nézők?

– Abban biztos vagyok, hogy humorból és drámából sem lesz hiány. Ezért jó ez a műsor, mert mindkettő benne van, ami az ember szívében is. Érdemes lesz követni az eseményeket a következő hetekben is.

Van bármilyen tanulsága a műsornak számodra?

– Nagyon sok helyen jártam már az életem során, azonban ilyen körülmények közt még sosem. A magyar ember nagyon szeret panaszkodni, rengeteget sírnak sokan, hogy milyen rossz nekünk. Úgy gondolom, hogy menjen ki bátran mindenki egy ilyen környezetbe, ahol tényleg ennyire szegénység és nomád életmód van és tapasztalja meg ezt legalább egyszer. Nehéz volt kint lenni, de ez az időszak ráébresztett, és kimondtam, hogy ugyancsak, jó dolgunk van itthon, és nincs okunk a panaszra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában