Győzelem

2024.09.08. 08:43

Egy góllal voltak jobbak

A Diósgyőri VTK és a Szekszárdi WFC legyőzése után a Kész-St. Mihály Szeged ellen is diadalmaskodott a Puskás Akadémia FC női labdarúgócsapata a Simple Női Liga NB I 3. fordulójában.

Szabó Róbert

Nagy küzdelemben diadalmaskodott a Puskás Akadémia női NB I-es csapata

Fotó: puskasakademia.hu

Halászi Kinga lányai az első két meccsen aratott siker után nagy erőkkel készültek a szegediek elleni meccsre, akik a klub beszámolója szerint egyáltalán nem tűntek megilletődöttnek. Ennek ellenére már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a Puskás, az újonnan igazolt szerb légiós, Krstina Tanaszkovics góljával, 1-0.

Az előny megszerzése után leginkább a mezőnyben zajlott a harc, nagyot küzdöttek a csapatok, ez azonban nem párosult nagyobb lehetőségekkel. Egészen a 23. percig, amikor Melana Szurovceva lábát elhúzta Lena Marjanovics a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutottak a felcsútiak. A labda mögé Nagy Lili állt oda, aki védhetetlenül lőtt a kapu bal felső sarkába, nagy magabiztossággal, 2-0.

A küzdelem ezután is folytatódott, a szegediek mindent megtettek a szépítésért, a 34. percben pedig ez sikerült is nekik. Egy szabadrúgás találta meg az előbb még tizenegyest összehozó Marjanovicsot, aki aztán fejjel csúsztatta a kapuba a labdát, 2-1.

A folytatásban mindkét oldalon adódtak nagyobb lehetőségek, a 72. percben pedig kis híján egyenlített a vendég gárda, de Dannback Emilia időben eszmélt, és védte Sydney Koszo lehetőségét.

A 77. percben úgy tűnt, a Puskás lezárta a mérkőzést, hiszen Milana Knezevic közelről lőtt a hálóba, 3-1. Ez azonban nem jelentette még a találkozó végét, hiszen két perc sem telt el, az éppen beálló újonc, Ónodi Vanessza külsővel, elegánsan vette be Dannback kapuját, és szépített, 3-2. Újabb gól azonban már nem született, így a felcsútiak diadalmaskodtak.

„Nem játszottunk jól, viszont három ponttal gazdagodtunk, tehát a célt teljesítettük. Rengeteg hiba volt, kicsit fásultak voltunk, nehézzé tettük magunknak a mérkőzést” – nyilatkozta a találkozót követően Halászi Kinga vezetőedző a puskasakademia.hu-nak a mérkőzést követően.

Simple Női Liga NB I, 3. forduló

Puskás Akadémia FC – Kész-St. Mihály-Szeged 3-2 (2-1)
Felcsút, Vezette: Kovács Fanni (Végh Márton, Deme Rajmund)

Puskás Akadémia FC: Dannback – Pécsi (Jánoska 89.), Harmat, Palakovics, Nagy N. – Szarvas, Nagy Lili, Brekovszki (Szűcs F., a szünetben) – Tanaszkovics – Szurovceva (Knezevic 60.), Tóth Zs. (Bokor, a szünetben). Vezetőedző: Halászi Kinga
Kész-St. Mihály-Szeged: Aradi – Marjanovics, Kránicz, Koszo, Simonovics, Nagy Lilla, Ptrovics, Sajti, Sovány (Juhász, 78.), Malesevics, Németh Zs. (Ónodi, 78.)

Gól: Tanaszkovics (9.), Nagy Lili (24. – 11-esből), Knezevics (76.), ill. Marjanovics (34.), Ónodi (80.)
Sárga lap: Pécsi (83.), ill. Koszo (13.), Sajti (66.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában