Megtörhetik a jeget

3 órája

Idegenben játszanak rangadót a lányok

Még csak a negyedik forduló következik a Simple Női Liga NB I-ben, de már is rangadó vár a Puskás Akadémiára, amely az MTK Hungária otthonába látogat.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémiára már a negyedik fordulóban nagy mérkőzés vár

Fotó: puskasakademia.hu

Tökéletesen rajtolt a Simple Női Liga NB I új idényében a Halászi Kinga vezette felcsúti együttes, amely hazai pályán hátányból 3-1-re nyert a Diósgyőri VTK ellen, majd idegenben 1-0-ra verte a Szekszárdi WFC-t, hogy aztán otthon 3-2-re diadalmaskodjon a Kész-St. Mihály-Szeged ellen. A Puskás így három mérkőzés után kilenc ponttal a tabella második helyén áll.

Az MTK Hungária elvesztette hibátlanságát, már rögtön az első fordulóban, azonban a Ferencvárosi TC elleni rangadón maradt alul 2-0-ra, így ez nem meglepetés. Ezután azonban 5-0-ra kiütötte az újonc Honvéd FC-t, majd a Pécs otthonában nyert 1-4-re.

Az elmúlt években óriási rivalizálás alakult ki az MTK és a Puskás Akadémia között, a legutóbbi idényben is ez a két csapat játszhatott a bronzéremért, azonban eddig mindig a kék-fehérek örülhettek a sikernek. Ezt a jeget törhetné most meg szeptember 14-én, szombaton 17.00 órától a felcsútiak idegenben, akiknek eddig csak kétszer sikerült fennállásuk óta ponttal távozniuk a tavalyi bronzérmes otthonából. Legutóbb erre 2022 májusában volt példa. Azóta bajnoki fordulóban csak MTK siker született.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában