Aranyérmek és különdíjak

2024.09.22. 17:55

Kiütéses sikert arattak a fehérvári bunyósok

A Fehérvár Küzdősport SE lett legeredményesebb klub a Horváth Géza ökölvívó emlékversenyen. Turós Arnold tanítványai makulátlan mérleggel, különdíjakkal tértek haza Harkányból.

Németh Krisztián

Fotó: Fehérvár Küzdősport SE

A juniorok között az 52 kilogrammos súlycsoportban Nagy Zsófia elsöprő stílusát felváltotta a technikás bunyó, ami bajnoki címet, és a legtechnikásabbnak járó különdíjat eredményezte.

Illés Nóra junior 60 kg-ban szintén bajnok lett, és a legjobb női versenyző különdíját is hazahozhatta. Edzője szerint ennyire élesen még akkor sem bokszolt, amikor megnyerte a diákolimpiát.

Szintén a junior korosztályban a 66 kg-osok között Turós Levente is bajnoki címet nyert, miután az első menetben kiütötte ukrán ellenfelét, egyúttal a legtechnikásabb junior fiú bunyós különdíjat érdemelte ki. Levente vasárnap este a "Sztárbox" című televíziós produkcióban bemutató mérkőzést vívott válogatott társával.

Kordás Márk és Kiss Martin egymás ellen bokszoltak, mert a súlycsoportjukban ketten árválkodtak – Márk nyert.

Turós Arnold tanítványai összesen négy-négy bajnoki címet, és különdíjat zsebeltek be a PVSK által rendezett versenyen.

A megmérettetést sikeres technikai minimumvizsga előzte meg. Borbély Norbert, Balog Lénárd, Szűcs-Vitos Koppány és Nagy Benedek sikeresen teljesítette a penzumot, így a Fehérvár Küzdősport SE hivatalos versenyzői lettek. 

Fotó: Fehérvár Küzdősport SE

Horváth Géza (1918-1988) a pécsiek pehelysúlyú magyar bajnoka, majd edzője volt. 52 éven át nevelte a kiváló ökölvívókat, akik között sok Eb és Vb- résztvevő volt, Bár ő maga nem jutott ki a szöuli olimpiára, unokája Parragh Katalin cselgáncsban 1992-ben Barcelonában részt vett az ötkarikás játékokon. Elévülhetetlen érdemeiért a magyar ökölvívó sport vezetése, mesteredzői címet adományozott Horváth Gézának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában