Szlovákiába utaznak

2024.09.24. 09:30

Megkezdi a szezont az Alba Fehérvár

Elkezdődik a nemzetközi kupaidény az Alba Fehérvár számára, amely a szlovák Prievidza ellen harcolhatja ki az Európa-kupa főtáblára jutást.

Kelemen Kornél

Immár fehérvári színekben David Nichols (sötétben)

Fotó: Kricskovics Antal

A székesfehérvári együttes leendő ellenfele az elmúlt idényben a szlovák Extraliga alapszakaszának második helyén végzett, míg a rájátszásban a végül ezüstérmes Spisski Rytieri ellen búcsúzott. A magyar bajnoksággal ellentétben a szlovák élvonal új szezonja már elkezdődött, a Prievidza pedig egy Inter Bratislava elleni 99-85-ös vereséggel hangolt az Alba elleni párharcra.

A fehérvári klub jó felkészülési időszakot tudhat maga mögött, hiszen ahogy arról beszámoltunk, nagy küzdelemben megnyerte az Oroszlányban rendezett Bányász Kupát. A keret bár merőben átalakult, sikerült jól megerősíteni.  A légiósok teljesen kicserélődtek, emellett a hazai játékosok közül is sokan távoztak, azonban az elmúlt évek egyik legfontosabb játékosa, Vojvoda Dávid továbbra is Alejandro Zubillaga legénységét erősíti. Érdemes kiemelni David Nichols érkezését, aki az elmúlt idényben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Sopron KC-ban.

Az Alba Fehérvár új igazolásai közül többen is hangoztatták, hogy nagy célokkal vágnak neki az új évadnak. „Teljesen mindegy, milyen szinten játszunk, mindig győzni szeretnék. Ezzel együtt azt érzem, hogy a csapaton belüli összhang is egyre jobb, minden munkával eltöltött hét után fejlődünk" – nyilatkozta az albakosar.hu-nak nyáron érkező Andrew Smith. 

A párharc első mérkőzését szeptember 24-én, kedden 19.00 órától rendezik Prievidzában, míg a visszavágót szeptember 27-én, pénteken 18.00 órától játszák le a csapatok Székesfehérváron az Alba Regia Sportcsarnokban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában