Megyefoci

2024.09.19. 11:00

Őrizné veretlenségét a Mór

AZ 5. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Illusztráció!

2024. szeptember 21., szombat, 16:00

Sárbogárd (1.) – Ercsi Kinizsi (9.)

Pajor László a Sárbogárd vezetőedzője: - Természetesen jó érzéssel tölt el, hogy vezetjük a tabellát. Az volt a célunk, hogy minél előbb az élre álljunk, de a legfontosabb az lesz, hogy az utolsó forduló után is ott legyünk. Ehhez az kell, hogy a mérkőzéseket megnyerjük. Az első négy fordulóban mindegyik találkozót megérdemelten hoztuk, ha valamelyik egy kicsit szorosabb is volt nagyon sokat tettünk a győzelemért. Bodajkon leginkább az időjárás aggasztott, mert az eső és a viharos szél nem mindig a támadó focit segíti, ráadásul az elején egy kicsit el is aludtunk, de utána megmutatta csapat, hogy mit tud, és egy nagyon jó második félidőt teljesítve ilyen különbséggel is biztosan nyertünk a nagyon sportszerűen játszó vendéglátókkal szemben. Szombaton mindenféleképpen győzni szeretnénk, az Ercsivel mindig jó meccseket játszunk, jó felkészíti őket Lieber Károly kollégám. Harcos csapat, megerősödtek a nyáron, a múlt hétvégén győzelmet arattak, valószínűleg nagyobb lehet az önbizalmuk, véleményem szerint úgy jönnek hozzánk, hogy szeretnének meglepetést okozni, mi pedig arra törekszünk, hogy az ötödik győzelmünket is megszerezzük. Nehéz mérkőzés lesz, de bízom abban, hogy folytatjuk a jó sorozatot. Brúzsa Sándor, Luczek Roland már elkezdték az edzéseket, de még nem bevethetők, a többiekre viszont számíthatok.

 

Móri SE (3.) – Tóvill Kápolnásnyék (5.)

Németh Bálint a Móri SE vezetőedzője: - Úgy terveztük, hogy jó rajtot veszünk, ez úgy érzem sikerült, és feltétlenül szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Nehéz mérkőzést várok a Kápolnásnyék ellen, ez egy rangadó lesz! Tavaly nem tudtuk őket legyőzni, hazai pályán kikaptunk tőlük, idegenben pedig ikszeltünk, így nyugodtan mondhatjuk, hogy elvettek tőlünk öt pontot. Sokáig verseny futottunk velük a dobogóért, szerencsére aztán a bajnoki hajrában kiharcoltuk a harmadik helyet, de végig ott voltak a nyomunkban. Kiélezett összecsapás lesz, de ahogy már korábban is utaltam rá, aki bajnok szeretne lenni, és oda akar érni az első helyre, annak minden hazai mérkőzését meg kell nyernie. Vannak sérültjeink, meghatározó játékosok, Horváth Barnabás, Végvári Ádám, és Sötét Dávid játéka kétséges. Megpróbáljuk őket pótolni, ami biztató, hogy a keret alkalmas arra, hogy akik a kispadról beszállnak, azok hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez.

2024. szeptember 22., vasárnap, 16:00

Adony VSK (11.) – Enying (13.)

Boldoczki Sándor az Adony VSK vezetőedzője: - Ugyanaz történt Ercsiben is, mint a Martonvásár ellen, amit az ellenfél megengedett magának, azt mi nem engedhettük meg... Egy biztos azonban, hogy az Ercsi jó csapat, mi pedig két olyan helyezkedési hibát vétettünk pontrúgások alkalmával, amit nem szabad ebben az osztályban. Utána törvényszerű volt, hogy hiába próbálkoztunk, ráadásul megfogyatkoztunk a második félidő elején, úgy, hogy megint 40 percet játszottunk emberhátrányban. Az viszont jól esett, hogy az ellenfelünk úgy nyilatkozott, hogy nem érdemeltek győzelmet. Mindent megtettünk a pontszerzésért, nem sikerült, de ezekből a meccsekből lehet tanulni, bár egy kicsit kezd elegem lenni szimpatikus vesztesként. Az Enying elleni találkozó nagyon nehéz lesz, főleg a mi helyzetünkben, mert nekünk sincs sok pontunk. A Bodajk ellen azt mondtam, hogy kit verjünk meg, ha nem azt a csapatot, amely mögöttünk áll, és most is ezt vallom. Biztos vagyok benne, hogy az Enying odateszi magát! Amennyiben magunkat legyőzzük, nem lehet kétséges a végeredmény. Hátráltatja a csapat összeállítását, hogy négyen nem tudnak segíteni bennünket vasárnap, ketten munkahelyi elfoglaltság, illetve egy-egy játékos sérülés, valamint eltiltás miatt nem lesz ott a csapatban.

Csór Truck-Trailer (2.) – KK Grain KFT.-Mezőfalva (10.)

Pécsi László a Csór Truck-Trailer vezetőedzője: - Azt le kell szögeznem, hogy Kápolnásnyéken egyik ellenfélnek sincs könnyű dolga, nyilván csalódottak vagyunk, hogy nem szereztünk pontot. Leginkább azért vagyunk szomorúak, mert minden meccsen szeretnénk jó eredményt elérni! Bosszús pedig azért vagyok, mert megint lett három sérültünk, és kényszerű cseréket kellett végrehajtani. Ennek ellenére a meccs fordulópontját a kiállítás hozta, addig úgy alakult, ahogy mi gondoltuk és terveztük. El kell ismerni, hogy a Nyék hozta azokat az erősségeit, amelyeket már évek óta megszoktunk. Nem adták fel, harciasak voltak, megérezték a lehetőséget és az utolsó 30 percben jobbnak bizonyultak. Abban bízom a Mezőfalva ellen, hogy a csapat - a Kápolnásnyékhez hasonlóan, amely az ellenünk lejátszott meccs előtt kikapott a Lajoskomáromtól - plusz motivációt kap, és meg fogja mutatni, hogy otthon verhetetlenek vagyunk, és szeretnénk a három pontot otthon tartani. Még mindig sok a sérültünk, akadtak betegek is, remélem, hogy a hétvégére többen felépülnek, és egy versenyképes kerettel tudunk kiállni.

Lajoskomárom (4.) - Dunaújváros FC (7.)

Dopuda Ogor a Lajoskomárom szakmai vezetője: - Úgy érzem mindhárom mérkőzésen jól nézett ki a csapat, köszönhetően a jó felkészülésünknek, valamint annak, hogy minden új játékosunk jól illeszkedett be a csapatba, és jól érzik magukat nálunk. Nehéz mérkőzést játszottunk Mezőfalván, rossz minőségű volt a pálya, de szervezettek voltunk és ezért is sikerült begyűjteni a három pontot. A Dunaújváros csapatáról tudjuk, hogy erősek, és vissza szeretnének jutni az NB III-ba, de igyekszünk jó hozzáállással pályára lépni, és szeretnénk folytatni a megkezdett jó sorozatunkat. Szerencsére sérülések nem akadályozzák a munkát, így teljes kerettel készülünk a vasárnapi összecsapásra.

Martonvásár (8.) – Bodajk SE (14.)

Gálvölgyi István a Martonvásár vezetőedzője: - Végig benne volt a mérkőzésben, hogy pontot szerzünk Sárosdon, véleményem szerint a mezőnyben jól teljesítettünk, sajnos a helyzeteket nem tudtuk úgy kialakítani, mint az előző héten az Ikarus-Maroshegy ellen. Rosszul játszottuk meg a végjátékokat, hiába jutottunk el ellenfelünk kapujáig, ott rossz döntéseket hoztunk, és veszélytelenek voltunk a kapura. Sajnálom a vereséget, mert öt perccel a lefújás előtt kaptunk gólt, és mi jöttünk ki rosszul hajrából. A Bodajk ellen úgy készülünk, hogy itthon szeretnénk tartani a három pontot, de nem szabad lebecsülni az ellenfelet az eddigi eredményei alapján. Nagyon bízom a fiúkban, a hozzáállásukkal egyáltalán nincsen probléma, amennyiben jól fogunk belemenni a mérkőzésbe, akkor meg lehet a győzelem. Vannak sérültjeink, Patkós Kevin vállsérülést szenvedett, egy-két hét múlva térhet vissza, Szűcs Jánosnak a térdével van problémája, és érzékenyen érint bennünket Cziklin Roland húzódása.    

Ikarus-Maroshegy (12.) – Sárosd (6.)

Szarka Martin az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: - Bízom benne, hogy jót tett az egyhetes mérkőzés nélküli időszak, tartottunk egy kis csapat összetartást, remélem, hogy jó hatással volt a társaságra, és megfordul a szerencsénk, valamint jobb teljesítményt is fogunk tudni nyújtani. Ettől függetlenül nagyon nehéz 90 perc vár ránk a Sárosd ellen, egészen biztos, hogy meg kell szenvedni a három pontért, de hazai pályán talán sikerülhet megszerezni az első idei győzelmet. Urbán Krisztiánra továbbra sem számíthatok, ő háromhetes kényszerpihenőn van, rajta kívül a többiek hadra foghatók lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában