Legények a jégen

2 órája

Újra két harmadnyi Volán-csoda

A svéd liga egyik legfényesebb ékköve ellen lépett jégre a Volán a jégkorong BL-ben (CHL), és nem adta olcsón a bőrét.

Szupkai Gábor

A lényeges dolgokból sajnos a svéd kapu előtt történt kevesebb

Fotó: Fehér Gábor

Trevor Cheek és Sebők Balázs sérülés miatt nem lehetett ott a jégen a csapat első Alba Arénában rendezett CHL-meccsén. 
Ettől biztosan csak szaporodtak a ráncok Kiss Dávid homlokán, de csapata játéka erre jótékonyan hatott. Mert a fiúk szerencsére a Sparta Praha ellen látott teljesítményt hozták fel a jégre. Ami kicsit ronthatta a fehérvári szakvezető hangulatát, hogy négy és fél perc után már változtatnia kellett a kapuban, Horváth Dominik helyett Rasmus Reijola állt a ketrec elé, de bő hat perc elteltével megtörtént a visszacsere. Az első húsz percben fegyelmezett maradt a Volán, élvezetes ide-oda hokit láthattak az aréna nézői, helyzetekkel mindkét kapu előtt, a fehérvári kapusok, valamint Lagacé is bemutatott néhány látványos hárítást. A harmad végén aztán nagyon nyomott a Karlstad, mint ha emberelőnyben lettek volna, de ebben nagy szerepet játszott, hogy hazai oldalon megsokasodtak a hibák. Az első húsz perc utolsó eseménye aztán egy kiállítás lett, túl sokan voltak a jégen a hazaiak, így nehéz pillanatok vártak a csapatra az első pihenő után. 
Komolyabb gond nélkül letudta a büntetés maradékát a Volán, majd létszámfölényben is játszhatott még a játékrész első felében, néha csak hajszálon múlt a hazai gól. Magosi ütőjében is benne maradt, majd a túloldalon Forsellében is, de mindkét esetben a két kapus tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy továbbra is két kövér nulla álljon az eredményjelzőn két harmadnyi játék után. 
A harmadik játékrész elején viszont elég volt másfél perc, és megtört a jég. Stian Solberg iramodott meg a koronggal, mindenkit megelőzött, és Horváth mellett félmagasan kilőtte a hosszút, 0-1. Két perccel később a svédek szépen adogattak a kapu előtt, Steen lövését még védte Horváth, de a svéd az alapvonal mögül visszalőtte a kapu elé a korongot, amit Westfalt kotort be középről, 0-2. Sajnos érkezett egy hazai kiállítás, amit kivédekeztek a srácok, majd egy újabb előnyt herdáltak el a vendégek, de ezt a szívességet megtette a Fehérvár is. Ám így is jött a hazai gól, Chris Bown kotorta be a Bartalis lövése utáni kipattanót, 1-2. Az utolsó szó a vendégeké volt, Tornberg rakétáját képtelen volt hárítani Horváth, 1-3. Ez a vége, járt a „Szép volt fiúk!”

Hydro Fehérvár AV19 – Färjestad Karlstad 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
Alba Aréna, Vezette: Zrnic (szlovén), Ofner (osztrák)
Hydro Fehérvár AV19: Horváth (Reijola) – Gaunce, Messner, Ambrus G., Hári, Kuralt – Stipsicz, Campbell, Erdély (1), Bartalis (1), Brown 1 – Atkinson, Stajnoch, Kulmala, Berger, Terbócs – Kiss R., Ambrus Cs., Magosi, Németh K., Mihály. Vezetőedző: Kiss Dávid
Färjestad Karlstad: Lagacé (Clara) – Ollas Mattsson, Nygren, Studenic, Tomásek, Aslund – Solberg 1, Andersson, Lodin (2), Kellman, Steen (3) – Bergkvist, Tornberg 1, Nygard, Westfalt 1, Forsell – Fransen, Ljungkrantz, Berglund, Björklund (1). Vezetőedző:Tomas Mitell
Emberelőnyök: 0/3, illetve 0/4  Lövések: 19-48

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában