Ellentmondás

2 órája

Orbán Viktor: hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, megbüntetik?

A magyar kormányfő a közösségi médiában közzétett legutóbbi bejegyzésében célba vette az Európai Unió határvédelemmel kapcsolatos megközelítését, különösen Olaf Scholz német kancellár szigorúbb határellenőrzést szorgalmazó nyilatkozata fényében.

MW

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor kiemelte 

az EU politikájában érzékelt ellentmondást, és megkérdőjelezte, hogy a tagállamok hogyan tudják hatékonyan megvédeni az unió külső határait, ha az Európai Bizottság büntetéssel sújtja azokat, akik lépéseket tesznek a migráció ellenőrzése érdekében.

Szerinte a szigorúbb határellenőrzésre törekvő országokkal szembeni büntetőintézkedések aláássák az EU kollektív biztonsági erőfeszítéseit – írja a Mandiner.

Scholz szigorúbb határellenőrzésre vonatkozó felhívása az illegális migráció megfékezését célzó politikák elmozdulását vagy megerősítését sugallja, Orbán Viktor kritikája azonban arra utal, hogy a határok hatékony kezelésére irányuló nemzeti erőfeszítések nem kapnak kellő támogatást.

Most, hogy még Scholz kancellár is szigorú határellenőrzésre szólít fel, úgy vélem, beszélnünk kell az elefántról a szobában: hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, az Európai Bizottság megbünteti? #StopMigration

– írta a miniszterelnök X-bejegyzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában