Jégkorong

2 órája

A Volán legenda lett a Hírességek Csarnoka új tagja

A magyar válogatott rekordere és az Alba Volán korábbi csapatkapitánya Kangyal Balázs a Magyar Jégkorong Hírességek Csarnoka új tagja. A beiktatására a Sárközy Tamás Emléktorna első napján kerül sor.

Kelemen Kornél

Kangyal Balázs lépett legtöbbször jégre a válogatottban

Fotó: jegkorongszovetseg.hu

Kangyal Balázs pályafutása legsikeresebb időszakát a Volánnál töltötte, 1997-2008 között játszott Székesfehérváron és nagy szerepet vállalt a csapat felvirágzásában. Első szezonjában ezüstérmet szerzett, majd 1999-ben kihagyhatatlan tagja volt a tizennyolc év után ismét bajnoki címig menetelő alakulatnak. Karrierje során kilencszer lett magyar bajnok, ebből nyolcat a fehérváriak mezében ért el. Hosszú éveken keresztül volt a klub csapatkapitánya, távozását követően visszavonultatták az általa viselt 25-ös mezt. 

A 2008-as világbajnok magyar válogatott csapatkapitánya volt
Fotó: jegkorongszovetseg.hu

A magyar válogatottban is komoly pályafutást futott be, 1988-2009 között összesen 237 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, melyben a 2008-as szapporói divízió 1B világbajnokságon csapatkapitánya volt az aranyérmet szerző gárdának. 

2020 óta irányítja az Erste Ligában szereplő Budapest Jégkorong Akadémia HC-t, mellyel 2023-ban Magyar Kupát nyert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában