Levetkőzték a megilletődöttségüket

2 órája

Baranyában is helytállt a női kosárcsapat

A jóval esélyesebb Pécs is legyőzte a DKKA női kosarasait a hazai bajnokság második fordulójában, a baranyaiak 80-61-re győztek. A vendégek szakvezetője szerint játékosai megtették a magukét.

Horog László

A fehérváriak kulcsjátékosa, a 14 pontig jutó Laufer Gabriella (jobbra) tör a gyűrű felé

Fotó: NKA Pécs

A vasárnap esti nyitómeccsen a Vasa Akadémia verte a DKKA kosárlabdázóit az Alba Regia Sportcsarnokban, az újonc, fehérvári hölgykoszorúnak nem volt könnyű dolga a második körben sem, a nyáron alaposan felturbózott NKA Universitas Pécs együtteséhez látogattak. Az első negyedet mindössze négy ponttal vesztették el a látogatók, a harmadikat megnyerték, a húsz ponton belüli, 80-61-es ((18-14, 21-10, 19-22, 22-15) vereség miatt nem kell szégyenkezniük.

Zseljko Djokics, a hazaiak szakvezetője szerint megérdemelt sikert arattak.

– Kiharcoltuk a győzelmet. A számok jók: ötven lepattanó, huszonöt gólpassz, tizenhárom szerzett labda, viszont a huszonegy támadó pattanónkból sokkal kevesebb második esélyből szerzett ponttal gazdagodtunk, mint kellett volna. Sokszor nem támadtuk jól a gyűrűt, és a nagyszerűen játszó fehérváriak is megnehezítették a dolgunkat, akiknek szívből gratulálok a mai teljesítményükhöz.

Szentpáli Gergő, a fehérváriak trénere szerint csapat lényegesen bátrabban játszott, mint tette azt a Vasas elleni, múlt hétvégi nyitómeccsen.

– Szeretnék gratulálni az NKA-nak, szerintem remek csapatot raktak össze erre az idényre, remek stábbal. Sokra hivatott ez a keret. Megérdemelten győztek, sok sikert kívánok nekik, ugyanakkor büszke vagyok a csapatomra is. A Vasas elleni meccsen tanúsított megilletődöttségünket sikerült levetkőznünk, az pedig, hogy a második félidőben bírtuk energiával, hatalmas fegyvertény.

Studer Ágnes, a déliek válogatott irányítója 9 pontig jutott az összecsapáson.

– Jókor jött ez a mérkőzés ahhoz, hogy felébredjünk és észbe kapjunk. Az elején eléggé megleptek minket, jóval agresszívabbak voltak nálunk a lepattanóknál, védekezésben, amit tartani tudtak szinte a végéig. Voltak szituációk, amikor felül tudtunk kerekedni ezen, de sokszor nem. Tanulnunk kell ebből, a megbeszéltek szerint játszani a későbbiekben.

A mérkőzés magasan legjobbja a fehérváriak légiósa, az amerikai Makenna Marisa volt, aki 25 pontot jegyzett a találkozón.

– Őszintén szólva, kifejezetten büszke vagyok a csapatra, nagyon keményen küzdöttünk az első pillanattól egészen az utolsóig. Ha így folytatjuk, egyre jobban összecsiszolódva, a szezon előrehaladtával az olyan erős csapatok ellen is jó esélyeink lehetnek, mint a Pécs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában