Őrült végjáték

3 órája

Fordulatokban gazdag meccsen nyert a FEHA19

Az Erste Liga vasárnapi játéknapján a DVTK Jegesmedvék látogatott a FEHA19 otthonába, ahol egy fordulatokban gazdag meccsen szétlövést követően 4-3-ra nyert a hazai csapat.

Kelemen Kornél

Melnyicsuk bravúrjaira is szükség volt

Fotó: feha19.hu

A szezonban már harmadjára csapott össze a két klub, az első fordulóban a DVTK hazai pályán 2-1-re nyert, majd a szeptemberi Alba Arénában rendezett találkozón a FEHA19 diadalmaskodott ugyanilyen arányban. Az eddigi összecsapások alapján kiegyenlített játékra számíthattak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba látogató szurkolók. 

Agresszívan kezdtek a vendégek, alig egy perc elteltével Roman Berdnikov bevette Nyikita Melnyicsuk kapuját, 0-1. Tokaji Viktor legénysége azonban nem tört meg, egyből az egalizálásra hajtott. Nem is kellett sokat várni a válaszra, Ambrus Csongor szép lekészítését Szita Donát értékesítette az ötödik percben, 1-1. Ezt követően felváltva veszélyeztettek a csapatok, azonban a játékrész második felében inkább a miskolciak voltak aktívabbak, gól azonban nem született a szünetig.

A második harmad elején Szirányi Bencét a büntetőpadra küldte a játékvezető, az emberelőnyt megpróbálta kihasználni a hazai együttes, de Praták Dávid állta a sarat, a kiegészülést követően Berdnikov ismét beköszönt, 1-2. Azonban a DVTK most sem tudta sokáig magánál tartani az előnyt, Jason Clarke Pineo kiállítását követően rohamozni kezdett a fehérvári alakulat, az emberhátrányban védekező vendégek nem húzták sokáig, Dobos Mihály Bendegúz ismét egyenlővé tette az eredményt, 2-2. A csapat ezután sem állt meg, Ambrus és Szita megint összejátszott aminek a vezetés megszerzése lett az eredménye, 3-2. Rohamosan közeledett a szünet, amikor Pineo megint kapott két percet, ennek ellenére mégis egyenlíteni tudott Láda Balázs gárdája, 3-3.

A harmadik harmadban kétszer is padra küldtek egy FEHA19 játékost, ezekkel az esélyekkel azonban nem tudott élni az ellenfele. Mindkét fél megpróbálta eldönteni a meccset, azonban már egyik ketrec hálója sem rezzent meg, így hosszabbításra került sor. 

A hosszabbítás során a hazaiak voltak veszélyesebbek, Pratáknak háromszor is védenie kellett, míg Melnyicsuk kapuját csak egyszer érte lövés, végül büntetőpárbajra került sor. 

Az első kör végén vezetett a fehérvári alakulat, ugyanis Berdnikov kihagyta a lövését. A második körben azonban egyenlíteni tudott a miskolci alakulat, majd sorra érkeztek a kimaradt büntetők. A maratoni szétlövést Anze Zezelj döntötte el a hetedik körben, ezzel otthon tartva a három pontot.

FEHA19 – DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok. Nézőszám: 432 Vezette: Tóth R., Varjú, Kovács P., Sábián. 

FEHA19: Melnyicsuk – Stadel (1), Bajkó, Ambrus Cs. (2), Hakanen, Szita D. 2 (1),Falus, Horváth D., Németh Z., Keresztes, Keceli-Mészáros, Csollák, Bogesic, Dobos 1, Farkas, Zezelj, Salamon, Erdőhelyi, Siftar, Nádor, Balasits.  Vezetőedző: Tokaji Viktor.

DVTK Jegesmedvék: Preták – Szirányi, Szathmáry, Hunt, Pineo, Doyle, Szalay, Vojtkó, Berdnikov 2, Bartos (1), Rétfalvi, Masella, Shkrabau (1), Lövei 1, Miskolczi, Blasko, Trozsák, Sánta, Farkas M., Csiki, Kuleshov (1). Vezetőedző: Láda Balázs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában